Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Marchewkę i selera kroimy w kostkę, cebulę siekamy drobno a czosnek wyciskamy przez praskę. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy marchewkę i seler, przesmażamy, następnie dodajemy cebulę, gdy się . . .

Mięso myjemy i kroimy w paski, obsypujemy przyprawą domową i odstawiamy. Warzywa obieramy, cebulę kroimy w piórka zaś marchewkę tarkujemy na dużych oczkach. Na patelnie wlewamy oliwę lub o . . .

Pierś zmieloną ułożyć na kawałku folii spożywczej ponieważ mięso będzie wtedy idealnie się zwijać w tzw rulonik,grubości ok. 0,5cm. Wzdłuż mięsa położyć plasterki sera topionego goudy i dr . . .

Mięso myjemy i osuszamy, nacieramy solą oraz pieprzem i kolendrą, odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Kapustę odciskam . . .

Beszamel: masło wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę, zasmażamy, następnie wlewamy mleko i gotujemy aż sos będzie jednolity, przyprawiamy solą i pieprzem oraz gałką. Sos bolognese przygot . . .

Składniki marynaty wrzucamy do miski i mieszamy, kurczaka kroimy w paski, dodajemy do marynaty i mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W wysoki . . .

Każdą połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy solą i pieprzem. Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpuści dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy. Żółtk . . .

Piersi kurczaka myjemy i nacieramy olejem oraz przyprawami, solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę siekamy, jedną szklimy na maśle wraz z pieczarkami i po odparowaniu z . . .