Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Ziemniaki zetrzeć na tartce dodać do nich jajko sól pieprz i m±kę a dodać tyle żeby nie były za gęste. Wymieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu placki o ¶rednicy 6 lub 7 cm. Po usmażen . . .

Na od¶więtny obiad z rodzin± pyszna pier¶ z kurczaka zapiekana z ananasem i żółtym serem. Pier¶ kurczaka przecinamy wzdłuż na kilka kotletów. Następnie kotlety obtaczamy w przyprawie do ku . . .

Mięso myjemy, osuszamy i oddzielamy od ko¶ci, kroimy na niewielkie kawałki. Mięso posypujemy sol± i pieprzem oraz tymiankiem, następnie zalewamy sherry i odstawiamy do lodówki na co najmni . . .

Pokrojony w kostkę filet z piersi kurczaka solimy i doprawiamy pieprzem następnie obsmażamy na ma¶le aż do zarumienienia po czym dodajemy pokrojon± w kostkę cebulę i smażymy aż się zeszkli . . .