Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę formujemy kotlety i obsmażamy na tłuszczu, po obsmażeniu na złoty kolor wrzucamy do garnka z bulionem np. warzywnym i gotujemy na . . .
Ziemniaki zetrzeć na tartce dodać do nich jajko sól pieprz i mąkę a dodać tyle żeby nie były za gęste. Wymieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu placki o średnicy 6 lub 7 cm. Po usmażen . . .
Mięso myjemy, osuszamy i oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki. Mięso posypujemy solą i pieprzem oraz tymiankiem, następnie zalewamy sherry i odstawiamy do lodówki na co najmni . . .
Pokrojony w kostkę filet z piersi kurczaka solimy i doprawiamy pieprzem następnie obsmażamy na maśle aż do zarumienienia po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy aż się zeszkli . . .