Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne
Żeberka myjemy i osuszamy, posypujemy papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekany czosnek, wkładamy na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy zalewamy colą, dod . . .
Piersi myjemy i osuszamy,kroimy w plastry około 1cm, rozbijamy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, posypujemy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami, po . . .
Przyprawy na marynatę mielimy w młynku (bez soli i czosnku!). Następnie rozgrzewamy patelnie, wsypujemy na nią sól przyprawy i chwilkę prażymy aby wydobyć aromat. Na koniec (po wyłączeniu . . .
Mięso myjemy, osuszamy i mielimy wraz z cebulą, dodajemy jajko i bułkę tartą, solimy, pieprzymy i mieszamy tak by składniki dobrze się połączyły. Możemy dodać 2 łyżki wody, mięso będzie ba . . .
W każdej piersi robimy dziurę, nadziewamy ją suszonymi pomidorami, kaparami, oliwkami i bazylią. Na zewnątrz piersi przyprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą suszone pomidory, odstawiamy . . .
Jest to oryginalny przepis na gruzińskie czebureki, który trafił do mojego domu z Wileńszczyzny. Tak bardzo zasmakował domownikom, że często gości jako danie obiadowe. Do miski wkruszamy . . .
Przepis na proste w wykonaniu filety z indyka w rozmarynie z programu Ewa Gotuje. Pierś umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy czosnkiem a nas . . .
Pyszna fasolka po bretońsku, prosta propozycja na syty, smaczny obiad rodzinny. To najsmaczniejsza wersja fasolki z dużą ilością przypraw, które wzajemnie się wypełniają. Warto część fasol . . .