Strona główna >> Dania główne >> Przepisy na Zupy

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażmy na oliwie do momentu aż się zeszkli (nie może się jednak zrumienić), dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i chwilkę dusimy, następnie . . .

Żeberka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, wstawiamy na gaz, chwilę przed zagotowaniem należy zebrać pianę tzw szumowinę, następnie dodajemy ziarenka pieprzu i liść laurowy. . . .

Wspaniała zupa serowa z drobiowymi pulpetami z programu Ewa Gotuje. Przygotowanie tej zupy zaczynamy od zrobienia pulpetów drobiowych. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na mas . . .

Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, selera również obieramy i kroimy drobno, wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, zalewamy 1,5 litra wody i . . .

Przepis na krupnik Ewy Wachowicz. Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy, zalewamy 2 litrami wody i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól - gotujemy do momentu aż mięso będzie . . .

Przepis na żurek autorstwa Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje. 1. Podsmażyć boczek. Połowę podsmażonego boczku dodać do garnka. 2. Dodać kiełbasę białą. 3. Przyprawić żurek zielem ang . . .

Zupa chrzanowa tzw Sułkowicka Krzonówka z programu Ewa gotuje. Wielkanocna zupa chrzanowa Ewy Wachowicz. Do garnka z wodą wrzucamy pokrojone w kostkę mięsa oraz pora. Dodajemy przyprawy. . . .

Sok wlać do garnka . Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć cebule pokrojoną w drobną kostkę dodać mięso mielone i razem smażyć kilka minut, na koniec smażenia dodać zioła prowansalskie i j . . .