Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów
Dodano 2012-12-09 11:38
ciasto salceson
ciasto rewelacyjne, łatwe i szybkie a w smaku mniam..pycha zrobiłam to ciasto bez przekonania ale wynik rewelacyjny polecam!!
Dodano 2012-12-09 13:29
Tytul
Tak 2 łyżki sody. Prosze zauważyć że w przepisie jest prawie 1 kg mąki - stąd taka ilość sody.
Dodano 2013-05-24 8:35
Tytul
To ciasto piekę od kilu lat jest bardzo dobre z dodatkiem orzechów włoskich,polecam.
Dodano 2013-10-27 15:43
Tytul
Ciasto ok fajnie wyrosło ale za dużo sody myslę że tam jest błąd ponieważ czuć smak sody (jak już to 2 łyżeczki a nie łyżki)
Dodano 2016-04-15 12:09
Tytul
Ja oczywiście zmodyfikowałam i zamiast 4,5 szkl. mąki dodałam 2 szkl, zamiast 1,5 szkl oleju dodałam jedną niepełną szkl. 2 łyżeczki sody i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wyszło rewelacyjne. 2 szkl mąki ciężko wymieszać a co dopiero 4,5.
Dodano 2023-07-02 11:54
Tytul
Ciasto idealne żeby spalić mikser 😏 zobaczę jak się upiecze...
Dodano 2024-03-23 10:28
Tytul
Witam faktycznie chyba pomyłka w druku tej maki jest zbyt dużo żeby wyrobićDodaj komentarz