Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

30 dag brokuła ( w sezonie zimowym może być mrożony)
3 ziemniaki
1/4 selera
pół szklanki śmietany 30%
garść startego żółtego sera
4 kromki chleba tostowego
sól, pieprz

olej

Sposób wykonania:

Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, selera również obieramy i kroimy drobno, wszystkie warzywa wkładamy do jednego garnka, zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy do miękkości. W trakcie gotowania uzupełniamy wodę która wyparowała.Gdy warzywa są miękkie miksujemy je lub przecieramy przez sito. Do zupy dodajemy śmietanę, solimy wg uznania.
Tosty kroimy w kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zupę nalewamy do bulionówek, posypujemy serem oraz grzankami.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [2]



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-01 13:45

Tytul

a co z serem?!



Przepisów
Od
Dodano 2014-10-03 13:43

Tytul

proszę przeczytać ostatnie zdanie przepisu.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Po co to pasteryzować? Przecież pasteryzowana Kapusta to już nie kiszona Kapusta bo bakterie fermentacyjne zostaną zabit...
| 2024-11-09 18:13 |

Tytul
Babcia piekła to ciasto na wszystkie imprezy rodzinne. Przepis zaginął na wiele lat. Wreszcie go pdnalazłam. Ciasto smak...
| 2024-03-24 16:51 |

Tytul
Witam faktycznie chyba pomyłka w druku tej maki jest zbyt dużo żeby wyrobić
...
| 2024-03-23 10:28 |

Ola
Pyszna sałatka. Robię ją dwa razy w tygodniu. Żeby być fit używam lekkiego majonezu winiary
Pozdrawiam
Ola...
| 2023-12-30 21:24 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2023-07-18 19:22 |

Tytul
Ciasto idealne żeby spalić mikser 😏 zobaczę jak się upiecze......
| 2023-07-02 11:54 |

Tytul
cialis from usa pharmacy Definitive diagnosis depends on demonstrating the characteristic histopathology and culture fro...
| 2023-06-13 6:49 |

Tytul
Ciasto pycha,wilgotne,zawsze wychodzi.
...
| 2023-03-24 10:38 |