Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Tanie i smaczne danie na szybki obiad, czyli żeberka w glazurze. Żeberka umyć, pokroić i wymieszać w glazurze wraz cebulką. Zostawić na noc aby "nabrały mocy". Włożyć do rękawa do piecz . . .

Naleśniki: Usmażyć cienkie naleśniki na jasny kolor. Farsz: Mięso mielone wcześniej przyprawić: solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, oregano, natką pietruszki. 1 cebule pokroić w . . .

Wędliny podsmażamy na jednej patelni zaś na drugiej smażymy ziemniaki pokrojone w plastry z cebulą, składniki an koniec łączymy. Jajka mieszamy w misce przyprawiamy solą, pieprzem, dodajem . . .

Kurczak: pierś kroimy w paski i oprószyć solą i pieprzem, cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę oraz kurczaka. Dusimy do miękkości. Następnie . . .

Mięso karkówkę przepuszczamy 2 razy przez maszynkę, do mięsa wbijamy jajko. Cebulę siekamy bardzo drobno i dodajemy do mięsa, dodajemy też wszystkie przyprawy. Mieszamy bardzo dokładnie, j . . .

Kaszankę układamy w foremce aluminiowej, posypujemy paprykami pokrojonymi w kostkę, osączoną kukurydzą, czosnkiem z zalewy i przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi,polewamy zalewą . . .

Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy cebulę, smażymy, dodajemy czosnek, smażymy, dodajemy przyprawy - smażymy 20 sekund aż uwolni się z ni . . .

Nóżki nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej i mięso przechować w lodówce. Po tym czasie nóżki obsmażamy na rozg . . .