Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Przepis na grillowane piersi z kurczaka. Piersi myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę wraz z papryką i pieczarkami, mięso doprawiamy solą, pieprzem, curry i kminem, mieszamy. Całość kładziemy . . .

Parówki obieramy z foli i przekrajamy na 4 części nie do końca z obu stron. Cebule kroimy w średnią kostkę, a pieczarki w nieco grubszą. Całość smażymy osobno na patelni i wrzucamy do g . . .

Kurczaka pokroić w porcje. Oliwę, papryki, pieprz, Vegetę wymieszać i pokryć nimi kurczaka. Odstawić na ok. 0,5 h. Miód wymieszać z winem. Kurczaka wstawić do piekarnika na ok. 45 min w te . . .

Filet z łososia kroimy na porcje, każdą oprószamy solą i pieprzem oraz spryskujemy sokiem z cytryny, zamykamy w naczyniu i wstawiamy na noc do lodówki, grillujemy. . . .

Filety umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie oprószamy je solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy an pół godziny w chłodne miejsce. Pomidory suszone w . . .

Gęś, o ile mrożona, rozmrażamy, najlepiej trzymając w lodówce (może to zając około 2 dni). Rozmrożoną gęś przyprawiamy solą i pieprzem, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Majeranek mies . . .

Karkówkę kroimy na plastry, układamy w zamykanym naczyniu i zalewamy winem oraz brandy. Warzywa kroimy w plastry, dodajemy do karkówki, wrzucamy też tymianek, liść laurowy i pokruszony jał . . .

Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę formujemy kotlety i obsmażamy na tłuszczu, po obsmażeniu na złoty kolor wrzucamy do garnka z bulionem np. warzywnym i gotujemy na . . .