Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Pokrojoną w kostkę: cebulę, papryczkę chili i czosnek smażymy na patelni. Następnie wrzucamy do tego pokrojoną w kostkę marchewkę i selera i dusimy pod przykryciem przez kilka minut. Ziem . . .

Rodzynki namaczamy w winie. Mięso myjemy i kroimy w poprzek włókien w plastry około 1 cm i rozbijmay, przyprawiamy solą i pieprzem, na każdy kawałęk kładziemy troszkę rozmarynu i ponownie . . .

Filety z gęsi myjemy i nacinamy od strony skóry na krzyż po czym nacieramy solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po wyjęciu pier . . .

Parówki obieramy z foli i przekrajamy na 4 części nie do końca z obu stron. Cebule kroimy w średnią kostkę, a pieczarki w nieco grubszą. Całość smażymy osobno na patelni i wrzucamy do g . . .

Kurczaka pokroić w porcje. Oliwę, papryki, pieprz, Vegetę wymieszać i pokryć nimi kurczaka. Odstawić na ok. 0,5 h. Miód wymieszać z winem. Kurczaka wstawić do piekarnika na ok. 45 min w te . . .

Wątróbkę pokroić, obtoczyć w mące delikatnie i obsmażać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i smażyć do miękkości, polać ostrożnie winem i na małym ogniu smażyć dalej aż wino wyparuje, wt . . .

Filet z łososia kroimy na porcje, każdą oprószamy solą i pieprzem oraz spryskujemy sokiem z cytryny, zamykamy w naczyniu i wstawiamy na noc do lodówki, grillujemy. . . .

Filety umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie oprószamy je solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy an pół godziny w chłodne miejsce. Pomidory suszone w . . .