Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Biszkopt: Białka ubijamy mikserem na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier a następnie stopniowo żółtka. Mąkę mieszamy ze skrobią i proszkiem, przesiewamy do ubitych jaj . . .

Do wysokiego naczynia wsypać 3 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru pół proszku do pieczenia, pół cukru waniliowego, 3 jajka 100 g margaryny to wszystko miksujemy na największych obrotach, ob . . .

Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy na środku dołeczek do którego wbijamy jajka, wsypujemy cukier waniliowy i cukier zwykły i amoniak. Dodajemy margarynę będącą w temperaturze pokojowej i . . .

Przepis na szarlotkę. Z mąki, proszku i śmietany z cukrem oraz żółtkami wyrobić ciasto i schłodzić w lodowce. Blaszkę posmarować i obsypać mąką i wylepić 3/4 ciasta dno i brzegi: jabłka . . .

Ubić żółtka z cukrem, dodać jogurty, olej, budynie (zawartość torebki), na koniec pianę z białek (najlepiej ubitą ręcznie). Masę wylać na wyłożoną biszkoptami blachę i lać powoli. Sern . . .

Ziemniaki obieramy i robimy w każdym nacięcia, bardzo blisko siebie, jednak tak by nie przeciąć ziemniaka do końca. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków, sól, tymia . . .

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać bakalie, cukier i cukier waniliowy, wszystko razem wymieszać. Odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, od czasu do czasu mieszać. Dodać jajka, ws . . .

Margarynę ubijamy z cukrem pudrem na puch,dodajemy aromat.letnią wodę mieszamy z mlekiem w proszku i odrobina barwnika karotenowego i to stopniowo wlewamy do ubijanej margaryny aż do końca . . .