Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Gęś, o ile mrożona, rozmrażamy, najlepiej trzymając w lodówce (może to zając około 2 dni). Rozmrożoną gęś przyprawiamy solą i pieprzem, zarówno na zewnątrz jak i w środku. Majeranek mies . . .

Blaszkę wyłożyć biszkoptami, na wierzch ułożyć przekrojone na pół murzynki. Śmietanę ubić dodać serek waniliowy wymieszać, następnie dodać wystudzoną żelatynę, wymieszać. Wstawić na ok 2 h . . .

Bardzo łatwe i proste, a przede wszystkim szybkie i nie wymagające żadnych wielkich umiejętności kulinarnych rogaliki. Drożdże plus cukier rozpuścić, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. . . .

Wszystkie składniki zagnieść na jednolitą masę. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha, lekko je rozgnieść i na środku zrobić niewielkie wgłębienie, do którego włożyć niewielką ilość dż . . .

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w gruba kostkę cebule szklimy na maśle, dodajemy schab, dusimy, podlewając woda, gdy się dobrze przypiecze aż będzie pachniało, dodajemy więcej wody gdy się . . .

Mąkę pszenną, 3 łyżki cukru pudru, masło, kwaśną śmietanę, 4 żółtka, proszek do pieczenia zagnieść na ciasto. 1/3 część ciasta włożyć do zamrażarki, resztę ciasta wyłożyć na blachę. Mus ja . . .

Sposób przygotowania masy makowej: Mak zmielić w młynku. Do gotującego się mleka dodać wszystkie składniki oprócz jajek, mieszać do zgęstnienia się masy ok. 8 min. Po ostudzeniu się masy . . .

Sposób przygotowania biszkoptu: oddzielamy białka od żółtek. Żółtka przekładamy do miseczki i za pomocą widelca roztrzepujemy. Dodajemy ocet oraz proszek do pieczenia. Wszystko mieszamy. . . .