Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 50 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

2 małe cukinie
1 cebula
250g sera żółtego
2 szklanki makaronu (obojętnie jakiego)
sól i pieprz
oliwa z oliwek
pietruszka
oregano
0,5 szklanki śmietany słodkiej

Sposób wykonania:

Makaron ugotować al`dente- odcedzić. Cebulę pokroić drobno i podsmażyć ok 10 min na oliwie. Cukinie obrać ze skórki i obieraczką do warzyw pokroić w cieniutkie, prawie przeźroczyste paseczki. Pokrojoną cukinie dodać do cebuli i smażyć aż zmięknie-ok 10min. Doprawić solą i pieprzem, pietruszką i oregano. Wymieszać wszystko z makaronem i wsypać do żaroodpornego naczynia. Śmietanę wymieszać z 1 łyżką mąki i 100 ml wody po czym wlać do naczynia z makaronem.Posypać żółtym serem (można dodać więcej sera i wymieszać go z makaronem).
Piec w piekarniku przez 30min na 170 stopni C.
I smacznego! u?miech
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
ania_uk50 | | kulinarne przepisy [1]



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-19 17:48

Tytul

za chwilę idę robić zapiekankę


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |

Babka piaskowa
Polecam krótszy czas pieczenia. Ponadto za sucha i za słodka . Masa bardzo gęsta brakuje mleka lub śmietany ....
| 2022-11-11 10:50 |

cytrynówka jak u mojej bab
Szukałam tego przepisu wiele lat i wreszcie znalazła, Ciasto jest przepyszne, wilgotne i smakuje tak jak zapamiętałam z ...
| 2022-09-18 14:53 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2022-08-20 15:25 |