Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
453 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 średnie wielkości papryki czerwone
250 dag mięsa mielonego
2 cebule
3 średnie pomidory
0,5 szkl.ryżu
20 dag żółtego sera
natka pietruszki
świeży lub mrożony koper
sól, pieprz, vegeta
inne przyprawy według uznania ja dodaje oregano i bazylie

Sposób wykonania:

Środek papryki wybrać a paprykę obgotować 5-8 min w wodzie. Cebulę krójmy w kostkę i smażymy z mięsem mielonym na patelni na małej ilości oliwy. Dodać pokrojone pomidory w kostkę. Dusić pod przykryciem jeszcze 10-15 min. Dodać koper i pietruszkę, doprawić do smaku. Ryż ugotować i połączyć go z farszem. Farsz wkładamy do papryk na samą górę dajemy plasterek żółtego sera. Papryki układamy w naczyniu żaroodpornym i podlewamy odrobiną gorącej wody. Zapiekamy 20-30 min w temp. 160-170.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-02-21 19:15

Zaczynamy od papryki fasze

a kończymy na pomidorach u?miech Upss...
u?miech



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-02 18:07

kasia

Ten przepis jest fantastyczny, mnian mniam bardzo pyszne polecam do zrobienia.



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-02 13:42

Tytul

tak, doczytałam do pomidorów..ot psotnik literowyu?miech))

pycha - moderator
pycha
Przepisów 43
Od 2011-01-24 18:49
Dodano 2012-10-02 20:09

Tytul

już jest tak jak trzeba - poprawione u?miech


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Ja pod koniec wrzucam suszona chili ,po 15 min.wyciagam,idodaje ziola prowansalskie....
| 2020-02-27 13:00 |

Tytul
Pączki Ewy Wachowicz są najsmaczniejsze....
| 2020-02-01 15:01 |

Tytul
Pierniczki rewelacyjne będę musiała zrobić jeszcze raz bo większość już zjedzona.
Pozdrawiam mama 2 łakomczuszków...
| 2017-12-19 12:00 |

Aleksandra
Dlaczego sam się imieniem nie podpisałeś, marudo? Tak trudno przyjąć do wiadomości, że dania wege są bezmięsne?
P...
| 2017-12-16 10:44 |

Aleksandra
Zamów catering zamiast marudzić, będzie szybciej i prościej. Widać chłopiec z gimnazjum nigdy nie uczestniczył w przygot...
| 2017-12-16 10:40 |

Tytul
Nie :ryba po grecku, tylko kotlety sojowe po grecku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Polędwica z łososia przy tym wysiada. ...
| 2017-12-15 19:59 |

Tytul
Bigos można zrobić dużo wcześniej i zamrozić, natomiast warzywa do ryby po grecku? Wyjmie się "rozciapciane", a przygoto...
| 2017-12-15 19:55 |

Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |