Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Ciasta >> Desery

Czas 30 minut Porcji 15 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1,5 szklanki mąki
1 szklanka cukru
6 łyżek wody
20 dkg margaryny
4 jaja
cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
20 okrągłych biszkoptów
5 łyżek marmolady
bułka tarta

Sposób wykonania:

Margarynę, cukier, wodę, cukier waniliowy i kakao zagotować i odstawić do wystudzenia.
Wcześniej przygotować biszkopty: ułożyć je na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą wilgotną ściereczką, poczekać aż lekko zmiękną.
Następnie smarować marmoladą gładką ich stronę i zlepiać po dwa. Wystudzoną masę połączyć z żółtkami(z białek ubić pianę), dodać pozostałe składniki: mąkę i proszek.
Zmiksować na gładką , jednolitą masę. Na koniec dodać pianę i lekko wymieszać. Blachę podłużną (15x40 cm) wysmarować i obsypać lekko bułką tartą, wlać połowę ciasta na nim ułożyć wcześniej przygotowane biszkopty w 2 rzędach wzdłuż.
Na biszkopty wylać pozostałe ciasto tak, aby pokryło biszkopty. Lekko wyrównać powierzchnię. Piec w temp.200 st. ok 45 minut. Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]

Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Ciasto pycha,wilgotne,zawsze wychodzi.
...
| 2023-03-24 10:38 |

😋
Napiszę tylko tyle: pycha :)
...
| 2023-02-16 21:49 |

Danka
Czy te 5 łyżek oliwy to olej czy oliwa z oliwek ?...
| 2023-02-07 13:00 |

Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |