Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 55 minut Porcji 8 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Szczaw umyty i pokrojony na drobno,
warzywa młode (marchewka, pietruszka, kawałek selera),
sól, pieprz,
ziemniaczki pokrojone w kostkę (na garneczek w którym gotujemy wg.uznania)
kawałek wędzonki ok.25 do 30 dkg,
1litr bulionu warzywnego,
3-4 jajka ugotowane na twardo,
śmietana zakwaszana

Sposób wykonania:

Mięsko i warzywa gotujemy w bulionie, dodajemy ziemniaczki pokrojone i po kilku minutach dodajemy szczaw,uprzednio sprawdzając czy składniki są już miękkie, gotujemy i doprawiamy do smaku, jajka obieramy i kroimy w poprzek na pół lub w kostkę i wrzucamy do ugotowanej już zupki. Nalewamy pyszną aromatyczna zupkę z jajkiem i nakładamy łyżkę śmietany. Smacznego.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (4 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pysia | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2012-12-02 20:04

Tytul

Przepis bardzo haotyczny. Nie wiadomo czy wrzucac warzywa w calosci czy krojone jak rowniez ile czasu gotowac itd. Nie kazdy jest super kucharka jak pani Ewa.
Nie polecam ale pozdrawiam.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-23 10:12 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |
drupal hit counter