Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 jaj zważyć w skorupkach
maka tortowa tyle ile waza jaja
cukier tyle ile waza jaja
masło lub margaryna tyle ile waza jaja
1 większa cytryna
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia.

LUKIER:
15 dkg pudru
1 żółtko
sok z połówki cytryny.

Sposób wykonania:

Masło porządnie utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać po trochu utartej masy. Cytrynę dobrze wyparzona w gorącej wodzie utrzeć w całości na drobnej tarce i wymieszać z utartym ciastem. Ubić piane z białek i lekko wymieszać z ciastem. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tarta, lub maka. Pieczemy w 180 stopniach ok. 45 minut.
LUKIER: utrzeć wszystkie składniki na gładką masę.
Po upieczeniu gorące ciasto polewamy ostrożnie lukrem łyżeczką. Placek zamiast lukrem można pudrować i tez świetnie smakuje.
To kolejny mój prosty przepis - ps. Marynia.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2012-02-18 12:42

gosc

dobre ciasto


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
Pasteryzację liczy się od momentu gdy woda w garnku zacznie wrzeć. Czasem jak masz zimną wodę i zimne słoiki z zawartośc...
| 2014-08-01 8:43 |

Tytul
pasteryzowac około 25 min- ale jest to całkowity czas od kiedy włożymy słoiki z zimna sałatką do nagrzanego piekarnika c...
| 2014-07-31 17:23 |

:-)
Właśnie jestem w trakcie robienia sałatki :-)Wpadłam podejrzeć przepis, i właśnie zagotowałam zalewę, mam adzieje , że n...
| 2014-07-31 14:04 |

Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |
drupal hit counter