Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 25 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

8 ziemniaków średniej wielkości
pół szklanki oleju (około 100 ml)
pół opakowania przyprawy do ziemniaków
pół płaskiej łyżeczki soli
łyżeczka tymianku
pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej

Sposób wykonania:

Ziemniaki obieramy i robimy w każdym nacięcia, bardzo blisko siebie, jednak tak by nie przeciąć ziemniaka do końca.
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy przyprawę do ziemniaków, sól, tymianek i paprykę, mieszamy. Każdy ziemniak maczamy w przygotowanym i przyprawionym oleju, z każdej strony następnie układamy na blaszce wyścielonej folią aluminiową.
Ziemniaki układamy tak ny nacięta strona była na wierzchu. pieczemy około 40 minut w 180 stopniach C (góra - dół).
Są przepyszne i pasują do wielu dań u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]








Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
That hits the target dead cenert! Great answer!...
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Brnlilaice for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius....
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Good points all around. Truly appaecirted....
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
This is just the perecft answer for all of us...
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Just what the doctor oreeddr, thankity you!...
| 2016-06-26 22:18 |

Tytul
How neat! Is it really this silpme? You make it look easy....
| 2016-06-26 6:30 |

Tytul
Ah yes, nicely put, evenoyre....
| 2016-06-26 6:29 |

Tytul
You got to push it-this esstaeinl info that is!...
| 2016-06-26 6:29 |
drupal hit counter