Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 30 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Ciasto:
1/2 kg mąki,1 szklanka cukru, 4 żółtka, 3/4 kostki margaryny lub masła
Masa:
2 kg jabłek, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka cynamonu,2 łyżki bułki tartej

Sposób wykonania:

Składniki na ciasto zagnieść jak kruszankę i wyłożyć 3/4 ilości na blachę, ponakłuwać widelcem i lekko podpiec. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na oczkach. Jak mają za dużo soku to lekko odcisnąć. Dodać pozostałe składniki i wyłożyć na podpieczony spód.
Posypać resztą ciasta i posmarować ubitymi na gęsto 4 białkami z 1 łyżką cukru i mąki.
Piec ok. 35 min. w 180 stopniach
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
beataw50 | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 19:13

Tytul

Robiłam pierwszy raz i ciasto wyszło super!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-29 15:43

Tytul

ciasto jest pyszne!



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 12:17

Tytul

Jak długo trzeba podpiekać spód ciasta???



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 13:41

Tytul

wystarczy 10-15 minut


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
saładka najklepiej smakuje po tygodniu jak się przegryzie ...
| 2014-10-18 22:21 |

Tytul
to nie rogale marcińskie tylko drożdżowe. Rogale marcińskie powinny być wałkowane jak ciasto francuskie. A do ciasta dod...
| 2014-10-14 14:26 |

super
Fantastyczny sernik. Wczoraj zrobilam do dzisiaj juz jest zjedzony. POLECAM...
| 2014-10-12 19:24 |

Tytul
proszę przeczytać ostatnie zdanie przepisu. ...
| 2014-10-03 13:43 |

Tytul
a co z serem?!...
| 2014-10-01 13:45 |

Tytul
Przepis ok a zdjęcie rewelacyjne, aż zachęca do zrobienia naleśników....
| 2014-09-02 11:06 |

Naleśniki
Zgraja smiesznych ludzików ktorzy wszystko krytykują a to skradziony przepis, a to nie smaczne . Czy napewno to robiliśc...
| 2014-08-28 21:43 |

Tytul
sałatka bardzo pyszna dziękuję P Ewo. Lusi...
| 2014-08-26 16:17 |
drupal hit counter