Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
411 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 30 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Ciasto:
1/2 kg mąki,1 szklanka cukru, 4 żółtka, 3/4 kostki margaryny lub masła
Masa:
2 kg jabłek, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka cynamonu,2 łyżki bułki tartej

Sposób wykonania:

Składniki na ciasto zagnieść jak kruszankę i wyłożyć 3/4 ilości na blachę, ponakłuwać widelcem i lekko podpiec. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na oczkach. Jak mają za dużo soku to lekko odcisnąć. Dodać pozostałe składniki i wyłożyć na podpieczony spód.
Posypać resztą ciasta i posmarować ubitymi na gęsto 4 białkami z 1 łyżką cukru i mąki.
Piec ok. 35 min. w 180 stopniach
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
beataw50 | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 19:13

Tytul

Robiłam pierwszy raz i ciasto wyszło super!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-29 15:43

Tytul

ciasto jest pyszne!



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 12:17

Tytul

Jak długo trzeba podpiekać spód ciasta???



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 13:41

Tytul

wystarczy 10-15 minut


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Korzystałam z przepisu kilka razy,za kazdym zarem wychodzil:-)ja wole wersje z mniejsza iloscia cukru:-)...
| 2015-04-13 10:22 |

przepis
Nic nie wychodzi mi z tego przepisu trzeci placek i trzeci zakalec ...
| 2015-04-04 17:48 |

piramida
witam, właśnie upiekło się ciasto, i razem z kremem jest pyszne. Jak dla mnie trochę więcej cukru w cieście by nie zaszk...
| 2015-03-16 19:13 |

mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |
drupal hit counter