Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 30 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Ciasto:
1/2 kg mąki,1 szklanka cukru, 4 żółtka, 3/4 kostki margaryny lub masła
Masa:
2 kg jabłek, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka cynamonu,2 łyżki bułki tartej

Sposób wykonania:

Składniki na ciasto zagnieść jak kruszankę i wyłożyć 3/4 ilości na blachę, ponakłuwać widelcem i lekko podpiec. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce na oczkach. Jak mają za dużo soku to lekko odcisnąć. Dodać pozostałe składniki i wyłożyć na podpieczony spód.
Posypać resztą ciasta i posmarować ubitymi na gęsto 4 białkami z 1 łyżką cukru i mąki.
Piec ok. 35 min. w 180 stopniach
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
beataw50 | | kulinarne przepisy [4]




Przepisów
Od
Dodano 2012-04-07 19:13

Tytul

Robiłam pierwszy raz i ciasto wyszło super!!



Przepisów
Od
Dodano 2012-05-29 15:43

Tytul

ciasto jest pyszne!



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 12:17

Tytul

Jak długo trzeba podpiekać spód ciasta???



Przepisów
Od
Dodano 2013-02-10 13:41

Tytul

wystarczy 10-15 minut


kulinarne przepisy Dodaj komentarz






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Tresc komentarza...
| 2016-02-04 18:44 |

Tytul
Skusiły mnie pozytywne komentarze dot. tych pączków. Jednak nie podzielam entuzjazmu przedmówców. Przepis na raz, na pew...
| 2016-02-04 15:14 |

Tytul
Pączki rewelacja.Pozdrawiam...
| 2016-02-03 19:39 |

Pozdrowienia z podziękowan
Pani Ewuniu droga, serdeczne życzenia w Nowym Roku 2016 oby była Pani z nami jeszcze długo i przekazywała nam te dobre ...
| 2016-01-23 15:52 |

Tytul
Oczywiście, że składniki na rozczyn mieszamy ze sobą....
| 2016-01-20 11:27 |

Tytul
składniki na rozczyn wymieszać ze sobą?...
| 2016-01-19 21:54 |

Extra ale...
Witam. Ciasto to piękne tylko na święta z powodu czasochłonności. Jest rewelacyjne aczkolwiek robię je troszkę inaczej. ...
| 2015-12-24 9:15 |

wigilijne zupy
Wspaniała zupa, też ją co roku przygotowuję, a dla męża barszcz czerwony. Tak się pogodziliśmy....
| 2015-12-15 19:59 |
drupal hit counter