Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
452 sprawdzonych przepisów.


przepisy na domowe wypieki
Ciasta
    przepisy na domowe sałatki
sałatki
 




Strona główna >> Dania główne >> Potrawy wielkanocne

Czas 30 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Składniki na spód:
16 dag czekoladowych ciasteczek
4 dag masła

Składniki na masę serowo-kokosową:
400 ml mleczka kokosowego (1 puszka)
20 dag wiórek kokosowych
250 g serka mascarpone
250 g serka wiaderkowego
1/3 szklanki wody
3 łyżki żelatyny
15 dag cukru pudru

Składniki na polewę:
tabliczka czekolady (mleczna lub deserowa)
2 łyżki masła

Sposób wykonania:

Efektowny pomysł na świąteczne ciasto bez pieczenia. Sernik bounty zachwyci gości. Jest pyszny i szybko się go przygotowuje.

Spód:
Blaszkę od tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka zblenderować, masło rozpuszczamy i wlewamy do pokruszonych ciastek, zagniatamy ciasto. Powstałą masa wylepiamy dno tortownicy.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy do przestudzenia.
Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe i wsypujemy wiórki. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Do masy wsypujemy cukier puder, mieszamy dokładnie, po czym przykrywamy i zostawiamy do wystudzenia (nie zrobi się kożuch).
Oba rodzaje sera wrzucamy do miski, dodajemy masę kokosową (przestudzoną) i dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy żelatynę i bardzo dokładnie mieszamy, jeśli mamy możemy dodać 2 łyżki likieru kokosowego. Masę wykładamy na wcześniej przygotowane ciasteczka.
Polewa:
czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej, polewamy ciasto. Całość odstawiamy do stężenia, najlepiej na całą noc i w chłodne miejsce.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]






Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
Pierniczki rewelacyjne będę musiała zrobić jeszcze raz bo większość już zjedzona.
Pozdrawiam mama 2 łakomczuszków...
| 2017-12-19 12:00 |

Aleksandra
Dlaczego sam się imieniem nie podpisałeś, marudo? Tak trudno przyjąć do wiadomości, że dania wege są bezmięsne?
P...
| 2017-12-16 10:44 |

Aleksandra
Zamów catering zamiast marudzić, będzie szybciej i prościej. Widać chłopiec z gimnazjum nigdy nie uczestniczył w przygot...
| 2017-12-16 10:40 |

Tytul
Nie :ryba po grecku, tylko kotlety sojowe po grecku. Nazywajmy rzeczy po imieniu. Polędwica z łososia przy tym wysiada. ...
| 2017-12-15 19:59 |

Tytul
Bigos można zrobić dużo wcześniej i zamrozić, natomiast warzywa do ryby po grecku? Wyjmie się "rozciapciane", a przygoto...
| 2017-12-15 19:55 |

Tytul
Wyśmienicie wygląda :)...
| 2017-10-16 18:40 |

Tytul
Tak można użyć cukinii do sałatki na zimę....
| 2017-07-26 7:50 |

Tytul
Czy zamiast ogórków można uzyc cukinii?...
| 2017-07-25 11:48 |
drupal hit counter