Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 30 minut Porcji 7 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg. dorsza
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
3 łyżki keczupu
3 łyżki koncentratu pomidorowego
6-7 łyżki cukru
6 łyżek octu
12 ziarenek ziela angielskich
7 liści laurowych
przyprawa curry
przyprawa delicat czerwony
bułka tarta
2 jajka
4 ogórki konserwowe
3-4 czerwone papryki konserwowe

Sposób wykonania:

Dorsza kroimy w kawałki i moczymy w jajku rozbitym z delicatem i curry i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Robimy zalewę;
olej,keczup,koncentrat,cukier,ocet,ziele angielskie,liść laurowy to wszystko wkładamy do garnka i musimy zagotować i zostawić do wystudzenia. Kroimy ogórki w plasterki a paprykę w paseczki i układamy warstwę dorsza w przezroczystej salaterce na to troszkę ogórka i papryki i tak na zmianę. To wszystko zalewamy już wystudzoną zalewą i wkładamy do lodówki na dwa dni ,wtedy jest najlepsza jak przejdzie zalewą i nią nasiąknie.

To jedno z moich ładnych i smacznych dań. POLECAM!!!
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
ciastkara | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
wszystko ok ale jak dla mnie za duzo cukru, ja dalam mniej i wyszly rewelacyjne...
| 2014-07-27 12:38 |

Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |
drupal hit counter