Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
415 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

makaron lasagne
sos boloński
parmezan

sos beszamelowy:

2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 i 1/2 szklanki mleka
sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób wykonania:

Beszamel: masło wrzucamy na patelnię, dodajemy mąkę, zasmażamy, następnie wlewamy mleko i gotujemy aż sos będzie jednolity, przyprawiamy solą i pieprzem oraz gałką.
Sos bolognese przygotowujemy z przepisu Spaghetti bolognese.
Przygotowanie: dno naczynia smarujemy sosem, na to kładziemy makaron, na makaron sos a na sos beszamel i parmezan. Na to ponownie makaron - sos bolognese - beszamel - parmezan - makaron.
Warstwy układamy do wyczerpania składników, ostatnią warstwą ma być beszamel posypany parmezanem. Całość pieczemy 35 minut w 180 stopni.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [0]








Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
That hits the target dead cenert! Great answer!...
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Brnlilaice for free; your parents must be a sweetheart and a certified genius....
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Good points all around. Truly appaecirted....
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
This is just the perecft answer for all of us...
| 2016-06-26 22:19 |

Tytul
Just what the doctor oreeddr, thankity you!...
| 2016-06-26 22:18 |

Tytul
How neat! Is it really this silpme? You make it look easy....
| 2016-06-26 6:30 |

Tytul
Ah yes, nicely put, evenoyre....
| 2016-06-26 6:29 |

Tytul
You got to push it-this esstaeinl info that is!...
| 2016-06-26 6:29 |
drupal hit counter