Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Potrawy mięsne

Czas 65 minut Porcji 2 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 podwójna pierś kurczaka
marynata:
1 łyżka miodu
4 łyżki sosu sojowego
sok z 1/2 cytryny
po pół łyżeczki przyprawy 5 smaków i papryki słodkiej
łyżka oleju sezamowego
1/3 łyżeczki imbiru
szczypta gałki muszkatołowej

marchewka
kawałek selera
po kawałku żółtej i czerwonej papryki
pół cukinii
1 cebula
10 dag pędów bambusa
2 grzyby mun namoczone w wodzie (wody nie wylewamy)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
olej ryżowy
makaron ryżowy
sos sojowy
1 dymka



Sposób wykonania:

Składniki marynaty wrzucamy do miski i mieszamy, kurczaka kroimy w paski, dodajemy do marynaty i mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki.
Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W wysokiej patelni (wok) rozgrzewamy olej, smażenie zaczynamy od marchewki i selera, następnie dodajemy pozostałe warzywa i smażymy 3 minuty, dodajemy grzyby mun pokrojone w paski i pędy bambusa, przesmażamy i wyjmujemy do miski . Na tej samej patelni po podgrzaniu oleju smażymy mięso kurczaka (około 3 minuty), następnie dodajemy warzywa,mieszamy i smażymy. Do pół szklanki wody od moczenia grzybów dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i wlewamy do potrawy - całość mieszamy.
Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odcedzamy po czasie podanym na opakowaniu. Odsączony makaron przesmażamy na łyżce oleju, dodajemy sos sojowy i dymkę. Tak przygotowany makaron podajemy z kurczakiem i warzywami.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (2 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [5]




Przepisów
Od
Dodano 2012-07-18 6:35

piokaka

najlepsze jedzenie na świecie.
bardzo polecam



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-08 8:51

Tytul

dobrze by było gdyby podawano ile kalori.)



Przepisów
Od
Dodano 2012-10-20 14:21

Tytul

Do czego jest potrzebna mąka ziemniaczana ?

pycha - moderator
pycha
Przepisów 43
Od 2011-01-24 18:49
Dodano 2012-10-22 14:04

Tytul

do zagęszczenia potrawy



Przepisów
Od
Dodano 2013-01-05 21:47

Tytul

Jedzenie pyszne ale z sosem słodko-pikantnym dużo lepsze


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2014-07-23 10:12 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |
drupal hit counter