Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 45 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

8 jajek
8 łyżek cukru
kostka margaryny
16 łyżeczek żelatyny
2 cukry waniliowe
2 galaretki dowolnego koloru
1 szklanka przegotowanej wody
kakao

Sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z cukrem dodać cukier waniliowy.
Pół szklanki wody wraz z pół kostki margaryny i 4 łyżkami żelatyny roztopić razem, dodać do żółtek i wymieszać. Masę wylać na blachę, włożyć do lodówki.
Gdy masa stężeje robimy drugą warstwę tym razem z białek.
Białka ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Wodę i pozostałe pół kostki margaryny roztopić wraz z żelatyną. Białka podzielić na dwie części przelewając połowę do drugiej miseczki, do jednej części wlać połowę rozczynu z margaryny z żelatyną i wymieszać. Wylać na blachę na masę z żółtek. Wstawić do lodówki. Z drugiej połowy masy z białek robimy podobnie z tym że dodajemy ok 2 łyżki kakao i mieszamy. Gdy masa w blaszce stężeje wylewamy masę kakaową i wstawiamy wszystko do lodówki. ( w razie gdy by masa za szybko tężała nam w miseczce możemy ją roztopić nad kąpielą wodną i wtedy rozprowadzić na blaszce).
Rozrabiamy galaretkę i wylewamy na ciasto.
Pychau?miech Smacznego
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [6]




Przepisów
Od
Dodano 2012-02-11 17:34

kolorowiec

dziękuje za taki przepis,bardzo smaczne ciasto



Przepisów
Od
Dodano 2012-03-11 15:43

Tytul

foremka jakie powinna miec wymiary aby slodkosci mialy wyglad?



Przepisów
Od
Dodano 2012-06-21 13:18

tak

Kolorowiec apetycznie wygloąda i jest pyszny!



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-06 15:30

Kolorowiec

Pozostala część cukru czyli jaka? 8 lyżek cukru i 2 cukry waniliowe dajemy do żóltek, więc gdzie jest ta reszta co trzeba ją dodać do bialek? Troszkę niejasny jest ten przepis a mam wielką ochotkę zrobić to ciasto. Proszę o pomoc...



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-06 17:02

Tytul

wydaje mi się, że najpierw żółtka ucieramy z połową porcji cukru a więc 4 łyżkami i jednym cukrem waniliowym zaś białka z drugą połową



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-19 10:55

forma??

jakie wymiary formy???
denerwuje sie jak widze przepis bez wymiarów formy wrrrr


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


Tytul
ta sałatka nie jest bardzo pikantna ,jej smak jest nie do opisania ...
| 2014-07-26 8:03 |

Tytul
pyszna salatka naprawde polecam...
| 2014-07-24 12:15 |

ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |
drupal hit counter