Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 24 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Ciasto:
18 dag cukru
6 jaj
0,5kg mąki
18 dag mączki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Nadzienie:
10 dag cukru
2 galaretki cytrynowe
2 kg jabłek
2 szklanki wody

Sposób wykonania:

CIASTO: Z produktów na ciasto należy ubic biszkopt!
NADZIENIE: Należy przeprowadzić obróbki wstępna jabłek. Następnie umyć je i rozdrobnić w cząstki, tak rozdrobnione jabłka wrzucić do garnka wlać 2 szklanki wody i wyspać 0,10 dag cukru gotować do miękkości. Ugotowane jabłka w syropie należy przecedzić ( syrop od przecedzonych jabłek pozostawić). Gorące przecedzone jabłka zmiksować dodając do nich szklankę pozostawionego syropu i wsypać dwie galaretki cytrynowe Masę dobrze wymieszać. Przygotowana masę jabłkową należy ostudzić. W tym czasie wystudzony biszkopt należy przekroić na pól gdy masa jabłkowa zacznie tężeć wyłożyć nią rozkrojony biszkopt i przykryć górnym blatem biszkoptu. Górę należy wykończyć lukrem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [1]




Przepisów
Od
Dodano 2012-11-24 9:01

Coś nie tak

Pół kilo mąki zwykłej i prawie 20 dag ziemniaczanej??? Toż to wyjdzie klucha. Do biszkoptu daje się tyle łyżek mąki, ile jest jajek.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


mądra sowa
Uwaga!!!Podstawa przy robieniu cist drożdżowych,musi być ciepło i w tedy ciasto będzie pulchne.Pozdrawiam i życzę udanyc...
| 2015-02-12 17:24 |

faworki
ten przepis jest super...
| 2015-02-12 9:32 |

Matematyka
Słuszna uwaga, poprawiona niescisłość. Tylko teraz pytanie czy równoległobok dotrze do wyobraźni tak jak romb....
| 2015-02-11 10:05 |

Faworki
Przepis fajny, tylko mała uwaga: romb ma boki o takiej samej długości. Ten "drugi" romb to równoległobok.
| 2015-02-10 17:26 |

Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |

Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać :)...
| 2015-01-15 9:30 |
drupal hit counter