Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl
410 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 5 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

60 dag mięsa mielonego
szklanka suchego ryżu
2 jajka,
mała kapusta lub ½ dużej
Przyprawa typu kucharek lub warzywko
cebula
mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Sposób wykonania:

Gołąbki bez zawijania. Ryż ugotować na sypko, kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, dodać przyprawy, a następnie formować owalne pulpety, obtoczyć w tartej bułce, i smażyć na oleju z dwóch stron.
Gołąbki przełożyć do naczynia żaroodpornego, wypełnionego sosem pomidorowym, zrobionym z wody i koncentratu, następnie przykryć folią aluminiową i wstawić do zimnego piekarnika na ok. 60 minut, temperaturę nastawić na 180 st. C.
Gołąbki podajemy z ziemniakami, lub pieczywem.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [2]




Przepisów
Od
Dodano 2013-04-24 9:05

Tytul

A mięso ma być surowe tak?



Przepisów
Od
Dodano 2013-11-30 18:15

Tytul

ja kapustę parzę i dodaję do farszu 2 łyżki mąki ziemniaczanej żeby się nie rozsypywały


kulinarne przepisy Dodaj komentarz




Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Komentarze


Tytul
ciasto na pewno bardzo dobra aje ja postanowilam coś zmienic ugotowany kisiel połaczyłam z 20 dkg masła utartego na...
| 2015-01-29 3:35 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2015-01-27 17:53 |

Tytul
sprawdzilam przepis ,polecam ...
| 2015-01-25 13:53 |

rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko ...
| 2015-01-18 18:24 |

Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać :)...
| 2015-01-15 9:30 |

Tytul
czy zamiast smietany moge dodać gęsty jogurt naturalny?...
| 2015-01-13 13:01 |

agnes
Dużo pracy przy przygotowaniach. Pierwszy raz zrobiłam i na pewno nie ostatni. Czas przygotowania zajęło mi dłużej niż 6...
| 2015-01-02 22:14 |

pychotka
od lat robię właśnie z tego przepisu sałatkę gyros, wszystkim smakuje i na każdą okazję wszyscy sobie ją zamawiają :D...
| 2014-12-30 12:32 |
drupal hit counter