Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona www.ewawachowicz.pl

409 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 90 minut Porcji 10 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

ok. 1,5 kg schabu
sol, pieprz
śliwki 4 ładne
kilka ziaren jałowca
2łyżki oliwy
łyżka ketchupu
łyżka majeranku
2 marchwie
1 cebula
łyżka musztardy

Sposób wykonania:

Schab po umyciu naszpikować jałowcem doprawić, ketchup, musztardę i oliwę z oliwek oraz cebulkę pokrojoną wymieszać i posmarować mięso zostawić na noc pod przykryciem w lodówce, na wierzchu mięsa ułożyć śliwki przekrojone na pół. Następnego dnia upiec w brytfance lub w rękawie w 180st ok. 1,20 min. Aromat pieczonego mięsa jest świetny i świetnie będzie smakować a cebulka i marchewka puszczą sok i powstanie w ten sposób aromatyczny sos do polania mięsa.
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (3 głosy ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pysia | | kulinarne przepisy [0]






Ewa wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat oraz Polsat2.

Odcinki Ewa gotuje w TV:
Premiera wiosenna do 2 marca 2013 r.

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- godz. 19.30 sobota
- godz. 15.00 niedziela
- godz. 19.30 niedziela
- godz. 05.00 wtorek

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.

Przepisy Majki na ciasta
Komentarze


ortografia
Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych....
| 2014-07-21 13:33 |

Tytul
Parę dni temu robiłam naleśniki z przepisu p. Ewy w smaku pierwsza klasa, niestety miałam problem z usmażeniem i nie wie...
| 2014-07-15 13:04 |

Tytul
ogórki pasteryzujemy od razu! to nie sa kiszone tylko konserwowe :)...
| 2014-07-14 9:10 |

Tytul
A kiedy pastwryzować odrazu, czy na drugi dzień, a może jak ukisną? proszę bardzo o odpowiedz....
| 2014-07-09 20:30 |

tytul
=...
| 2014-06-25 21:32 |

krysia.T
rewelacja...
| 2014-05-08 16:33 |

Tytul
pychotkaaaa Pani Ewo!!!!...
| 2014-05-03 19:10 |

Tytul
A mnie dość długo się piecze, jest w tortownicy i wyrosło wysoko, ale jakieś surowe się wydaje a już ponad godzinę jest ...
| 2014-04-25 22:05 |
drupal hit counter