Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 40 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

10 plastrów schabu (jak na kotlety)
10 plastrów boczku
5 ogórków korniszonów
musztarda rosyjska
pieprz ziołowy
sól
mąka

Sposób wykonania:

Schab rozbijamy jak na kotlety.
Doprawiamy rozbity schab solą i pieprzem i zostawiamy go na 2 godziny w lodówę.
Korniszony przecinamy na pół.

Kolejność zawijania zraz:
Schab smarujemy musztadą, kładziemy jeden plaster boczku oraz ogórek, zawijamy i tak pozostałe zraziki.
Polecam także zawinąć zrazy nitką, aby się nie rozwineły na pateni.

Zrazy optaczamy w mące, podsmażamy aż się zrumienią.
Przekładamy zrazy do garnuszka, zalewamy wodą, ale nie za dużo i gotujemy na małym ogniu 25-30 min.
Zrazy będą apetyczne, aromatyczne oraz mieciutkie u?miech

SMACZNEGO u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
ginger1223 | | kulinarne przepisy [1]



Przepisów
Od
Dodano 2014-07-21 13:33

ortografia

Obtaczamy, a nie: optaczamy; puściły, a nie: póściły; można chętnie i dobrze gotować i nie robić błędów ortograficznych. Są pomocne słowniki.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Ciasto pycha,wilgotne,zawsze wychodzi.
...
| 2023-03-24 10:38 |

😋
Napiszę tylko tyle: pycha :)
...
| 2023-02-16 21:49 |

Danka
Czy te 5 łyżek oliwy to olej czy oliwa z oliwek ?...
| 2023-02-07 13:00 |

Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |