Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2012-09-15 16:13
Piękny
Przepięknie wygląda, i też zapewne wspaniale smakuje Dziękuję za przepis, zrobię siostrze na urodziny taki torcik, tylko bez malin, bo nie cierpi malin :P Dziękuję! Czy zamiast malin można dodać np. starte kawałki mlecznej czekolady, nie będzie za słodki?
Dodano 2012-09-15 18:23
Tort tiramisu
Zamiast malin można dodać inne owoce lub zrezygnować z owoców - klasyczne tiramisu jest bez owoców. Można dodać gorzkiej czekolady, która nie zasłodzi nam tortu
Dodano 2012-09-21 20:08
Biszkopt
Niestety pomimo 2 prób upieczenia biszkopta, totalna porażka. Nie polecam.
Dodano 2012-09-22 10:02
Biszkopt ma to do siebie że nie każdy potrafi go zrobić. To tak jak z remontem w domu. Kazdy potrafi pomalować ściany, ale mało kto potrafi już położyć dobrze kawelki
Biszkopt
Poważnie nie potrafisz zrobić biszkoptu i z tego powodu skreślasz cały tort?Biszkopt ma to do siebie że nie każdy potrafi go zrobić. To tak jak z remontem w domu. Kazdy potrafi pomalować ściany, ale mało kto potrafi już położyć dobrze kawelki
Dodano 2012-12-03 11:35
Tytul
W skladnikach ma byc olej z pestek winogron,a maki trzeba przesiac dodajac do ciasta....
Dodano 2012-12-03 14:41
Tytul
w rzeczy samej ale jak ktos nie ma oleju z pestek winogron to może dać zwykły rzepakowy by nie kupować całej butelki dla 2 łyżek.. Sądzę, że przy takiej ilości nie będzie czuć różnicy
Dodano 2012-12-14 18:20
Tytul
6 jajek szklanka cukru szklanka mąki 2 budynie z cukrem tylko winiary proszek do pieczenia wszystko zmiksować. Jest to przepis na biszkopt któty zawsze wychodzi. Można zastosować do tiramisu.
Dodano 2013-01-19 10:45
biszkopt
zamiast budyni mozna dac 3 lyzki maki ziemniaczanej i np.cukier waniliowy zawsze wychodzi i nie siadzie.Polecam
Dodano 2013-02-10 21:42
upiec 3 cieńkie krążki biszkoptowe. Zawsze tak robie.
Tytul
Aby mi biszkopt nie opadł wolęupiec 3 cieńkie krążki biszkoptowe. Zawsze tak robie.
Dodano 2014-03-08 10:50
Super pyszny
Biszkopt super ,jedynie problem jaki sie pojawil byl z masa ktora byla zbyt rzadkawydaj mi sie ze dodalam zbyt duza filizanke espressoale jest pyszny polecamDodaj komentarz