Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na Ciasteczka
Dodano 2012-02-11 10:24
Rogaliki są pyszne Dziasiaj robię je znowu
Tytul
Tresc komentarzaRogaliki są pyszne Dziasiaj robię je znowu
Dodano 2012-02-19 14:02
Tytul
pyszne, wydaja sie malo kaloryczne i udaja sie nawet poczatkujacym gospodyniom.Gratuluje przepisu!
Dodano 2012-04-26 8:07
rogaliki
właśnie dziś upiekłam rogaliczki są naprawdę pyszne roboty przynich mało a radości co nie miara.
Dodano 2012-04-26 20:17
Rogaliki
Wspaniałe, smaczne poprostu poluszki lizać bardzo polecam.
Dodano 2012-06-16 16:17
Cud Miod i orzeszki..
wspaniale dla dzieci,umnie rogaliki znikaja.
Dodano 2012-07-18 15:41
rogaliki
może za mocno spiekłaś
Dodano 2012-09-19 13:03
Tytul
Rogaliki super, trochę ulepszyłam przepis i dodaję masło pół na pół ze smalcem. Są jeszcze bardziej kruche. Dziś kolejny wypiek.
Dodano 2012-11-04 2:11
Mąka
Przepraszam, a jaka mąka? Bo j człowiek zupełnie antykuchenny jestem.
Dodano 2012-11-04 12:47
rogaliki
mąka oczywiście pszenna najlepiej tortowa a pieczemy do momentu aż uzyskają złoty-brązowy kolor myślę że około 15-20 minut, zależy od piekarnika więc trzeba pilnować
Dodano 2012-11-04 12:54
Rogaliki pani Halinki
Mąka pszenna może być pól na pół z tortową a pieczemy ok.30 min,ale można zawsze sprawdzić czy są juz gotowe.....smacznego
Dodano 2012-11-08 19:48
Własnie przygotowałam rogaliki, są przepyszne. Myślałam ze mi nie wyjdą, ponieważ nigdy nie piekę, ale teraz jetem pewna ze jk mi wyszły to każdemu wyjdą. Serdecznie polecam. Pychotka
ola
Witam,Własnie przygotowałam rogaliki, są przepyszne. Myślałam ze mi nie wyjdą, ponieważ nigdy nie piekę, ale teraz jetem pewna ze jk mi wyszły to każdemu wyjdą. Serdecznie polecam. Pychotka
Dodano 2013-01-14 10:47
Super
Piekłam wczoraj - i zostało może 5. Wyszły miękknie i przepyszne - serdecznie polecam przepis.
Dodano 2013-02-06 19:50 
Tytul
Łatwy przepis wszystkimwychodza pyszne rogalikimoje tez wyszly pyszne.Polecam i smacznego zycze
Dodano 2013-02-15 9:35
Tytul
mi też raz jedna porcja wyszła za twarda ale myslę, ze to dlatego ze zapomnialam przed pieczeniem posmarować białkiem
Dodano 2013-03-08 22:40
rogaliki
robiłam je dwa razy wychodzą znakomicie. Znikają ze stołu w mgnieniu oka
Dodano 2013-03-09 13:54
Ewelina22
a jeśli nie mam drożdzy to czy moge dodać coś innego np proszek do pieczenia?
Dodano 2013-03-09 14:56 
Tytul
raczej nie a przynajmniej efekt może być nieprzewidywalny
Dodano 2013-04-07 18:32 
kejt
przepyszne kruche delikatne boskie. Zamiast masła - zabrakło- dodałam margaryne. Dzieki za przepis
Dodano 2013-05-08 20:28
Tytul
Temperatura śmietany jest bez znaczenia. Może być z lodówki może być o temperaturze pokojowej.
Dodano 2013-12-19 17:50
Tym razem je ukryje i przyznam się w Wigilię,że są :D
Monia
Jak zwykle przy świętach do nich wracam
Dodano 2015-01-15 9:30 
Tytul
Spróbuj ale na swoją odpowiedzialność. W przepisie jest śmietana i tego proszę się trzymać
Dodano 2015-01-18 18:24
rokalik
jako piekarzowi to nawet mi się udały polecam i pozdrawiam tomczysko
Dodano 2017-02-11 19:48
Do ciasta dodałam dwie łyżki cukru pudru i opakowanie cukru waniliowego. Do środka rogalika położyłam kawałeczek jabłka, posypałam cynamonem i brązowym cukrem, zawinęłam
Smacznego wszystkim życzę
Emi:-)
Rogaliki pyszne, udały się tylko troszkę zmieniłam przepis, ponieważ robiłam z jabłkiem (renetą).Do ciasta dodałam dwie łyżki cukru pudru i opakowanie cukru waniliowego. Do środka rogalika położyłam kawałeczek jabłka, posypałam cynamonem i brązowym cukrem, zawinęłam


