Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Rolada ze szpinakiem i łososiem to królowa wśród przystawek na imprezy. Przepięknie wygląda, jest delikatna, rozpływa się w ustach. Nikt się jej nie oprze. Obieramy i rozgniatamy 4 ząbki c . . .

Wspaniała pasta rybna, idealna na kanapkę z ciemnym pieczywem. Rybę osączamy z oleju, wrzucamy do melaksera, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku w . . .

Parówki obrać z osłonek i ugotować. Pieczarki ugotować pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka i wraz z pieczarkami usmażyć na tłuszczu. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Parówki wyjąc . . .

Filety z mintaja rozmrozić. Panierować w jajku, mące, ponownie w jajku i mące. W tym samym czasie na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę (pokrojoną w drobną kostkę), dodać podobnie po . . .

W wąskim garnku gotujemy wodę, solimy, dodajemy cukier. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, związujemy nitką i wrzucamy do garnka, tak by główki wystawały ponad wodą, ponieważ gotuj . . .

Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez około godzinę, by oddały nadmiar soli. Wodę kilkukrotnie wymieniamy na nową. Nieobrane marchewki gotujemy w całości na lekko twardo - al dente. Marche . . .

Proste i smaczne leczo z sezonowych warzyw. Umyte i pokrojone fasolkę i kalafior zalać małą ilością wody, dodać sól i zagotować (warzywa powinny być lekko twarde). Zlać wodę. Na patelni . . .

Domowy hummus czyli pyszna i prosta w wykonaniu pasta z ciecierzycy na kanapki. Szybko i tanio przygotujemy w domu miseczkę zdrowego hummusu. Opłukaną ciecierzycą zalewamy wodą i odstawia . . .