Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów
Ciasto kokosowo-makowe: białka ubić na sztywno i dodać szklankę cukru, później 1,5 szklanki maku i 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10deko wiórek kokosowych i mąka zwykła. Masa: Mleko z . . .
Moczenie śledzi w wodzie, mleku lub maślance nadaje innych właściwości struktury i smaku ryby.
Moczenie śledzi matias
W sprzedaży są matiasy mało i mocno solone. Spytaj się ja . . .Białka ubijać około 20 min, dodać cukier kryształ, dalej ubijać dodając cukier puder jeszcze ubijać z 10 min, dodać make ziemniaczana wymieszać z bezowego ciasta uformować 3 krążki. Susz . . .
Pyszna fasolka po bretońsku, prosta propozycja na syty, smaczny obiad rodzinny. To najsmaczniejsza wersja fasolki z dużą ilością przypraw, które wzajemnie się wypełniają. Warto część fasol . . .
Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy cukier i miksujemy, następnie dodajemy żółtka i dalej miksujemy , odkładamy mikser.Do masy dodajemy po 2 łyżki mąki / . . .
Masło porządnie utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać po trochu utartej masy. Cytrynę dobrze wyparzona w gorącej wodzie utrzeć w całości . . .
Środek papryki wybrać a paprykę obgotować 5-8 min w wodzie. Cebulę krójmy w kostkę i smażymy z mięsem mielonym na patelni na małej ilości oliwy. Dodać pokrojone pomidory w kostkę. Dusić po . . .
wykonanie: Margarynę, jajko , cukier rozkręcam mikserem do tego dodaję stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz. i sodą , mleko a na koniec kakao i zapach .piec w 170'C - ok. 60min/ . . .