Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Propozycja na danie wigilijne - smażony łosoś ze szpinakiem. Szpinak rozmrażamy. Łososia myjemy i osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek miażdżym . . .

Owoce myjemy, po czym miksujemy na gładką masę. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do zamrażalnika na 30 minut - aż stężeje. Czekoladę i miód rozpuszczamy na parze z dodatkiem wody i pol . . .

Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę formujemy kotlety i obsmażamy na tłuszczu, po obsmażeniu na złoty kolor wrzucamy do garnka z bulionem np. warzywnym i gotujemy na . . .

Ziemniaki zetrzeć na tartce dodać do nich jajko sól pieprz i mąkę a dodać tyle żeby nie były za gęste. Wymieszać i smażyć na rozgrzanym tłuszczu placki o średnicy 6 lub 7 cm. Po usmażen . . .

Filety z mintaja rozmrozić. Panierować w jajku, mące, ponownie w jajku i mące. W tym samym czasie na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulę (pokrojoną w drobną kostkę), dodać podobnie po . . .

Galaretki rozpuścić w 350ml wody każdą osobno odstawić do stężenia. Ciastka pokruszyć dodać ćwierć szklanki mleka o wyrobić na jednolita masę jeśli będzie za gęsta dodać resztę mleka. Wyło . . .

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170st. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i miód. Do rozpuszczonego masła z cukrem i miodem dodajemy kakao . . .

Proste i smaczne leczo z sezonowych warzyw. Umyte i pokrojone fasolkę i kalafior zalać małą ilością wody, dodać sól i zagotować (warzywa powinny być lekko twarde). Zlać wodę. Na patelni . . .