Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów
Wątróbkę pokroić, obtoczyć w mące delikatnie i obsmażać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i smażyć do miękkości, polać ostrożnie winem i na małym ogniu smażyć dalej aż wino wyparuje, wt . . .
Makrelę obieramy z ości, bardzo dokładnie oddzielamy od skóry. Następnie rozgniatamy dokładnie widelcem. Ogórki, cebulę i jajka kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki miesza . . .
Marchewkowa słodkość czyli popularne ciasto marchewkowe. Surową marchewkę myjemy - najlepiej, kiedy jest słodka i soczysta, wtedy ciasto jest bardziej aromatyczne. Ścieramy ją na tarce o d . . .
Jajka z cukrem ubić na białą masę. Cały czas ucierając dodawać śmietanę oraz make z proszkiem do pieczenia. Na koniec, nadal ucierając powoli wlewać oranżadę. Ciasto przelać do formy. Ś . . .
PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostki, przyprawić i podsmażyć na małej ilości oleju. Wędzony boczek pokroić w plasterki i również podsmażyć z cebulą na patelni. Odcedzi . . .
Odmoczone, pokrojone w kawałki zaprawione sokiem z cytryny i osączone płaty śledziowe doprawiamy ziołami (oregano, bazylia, cząber, tymianek) i pieprzem kolorowym oraz dodajemy pokrojoną w . . .
Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze. Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście nal . . .
Parówki obrać z osłonek i ugotować. Pieczarki ugotować pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka i wraz z pieczarkami usmażyć na tłuszczu. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Parówki wyjąc . . .