Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Sałatka śledziowa z buraczkami efektownie wygląda na świątecznym stole. Jest pyszna i łatwa w przygotowaniu. Umyte buraki i ziemniaki gotujemy w mundurkach w oddzielnych garnkach. Po ostu . . .

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe oraz włoszczyznę ( marchew i pietruszkę gotować w całości). Ugotowane warzywa wyjąć, a marchew i pietruszkę zostawić i ostudzić (pokroić w kostkę). . . .

Czasochłonne, ale efektowne ciasto herbatnikowy domek z serem. Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Mikserem łączymy masło z cukrem pudrem, następnie dodajemy twaróg z wiaderka i miesz . . .

PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostki, przyprawić i podsmażyć na małej ilości oleju. Wędzony boczek pokroić w plasterki i również podsmażyć z cebulą na patelni. Odcedzi . . .

Odmoczone, pokrojone w kawałki zaprawione sokiem z cytryny i osączone płaty śledziowe doprawiamy ziołami (oregano, bazylia, cząber, tymianek) i pieprzem kolorowym oraz dodajemy pokrojoną w . . .

Wątróbkę pokroić, obtoczyć w mące delikatnie i obsmażać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i smażyć do miękkości, polać ostrożnie winem i na małym ogniu smażyć dalej aż wino wyparuje, wt . . .

Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze. Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście nal . . .

Parówki obrać z osłonek i ugotować. Pieczarki ugotować pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka i wraz z pieczarkami usmażyć na tłuszczu. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Parówki wyjąc . . .