Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe oraz włoszczyznę ( marchew i pietruszkę gotować w całości). Ugotowane warzywa wyjąć, a marchew i pietruszkę zostawić i ostudzić (pokroić w kostkę). . . .

Makrelę obieramy z ości, bardzo dokładnie oddzielamy od skóry. Następnie rozgniatamy dokładnie widelcem. Ogórki, cebulę i jajka kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki miesza . . .

Jajka z cukrem ubić na białą masę. Cały czas ucierając dodawać śmietanę oraz make z proszkiem do pieczenia. Na koniec, nadal ucierając powoli wlewać oranżadę. Ciasto przelać do formy. Ś . . .

PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostki, przyprawić i podsmażyć na małej ilości oleju. Wędzony boczek pokroić w plasterki i również podsmażyć z cebulą na patelni. Odcedzi . . .

Wątróbkę pokroić, obtoczyć w mące delikatnie i obsmażać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i smażyć do miękkości, polać ostrożnie winem i na małym ogniu smażyć dalej aż wino wyparuje, wt . . .

Odmoczone, pokrojone w kawałki zaprawione sokiem z cytryny i osączone płaty śledziowe doprawiamy ziołami (oregano, bazylia, cząber, tymianek) i pieprzem kolorowym oraz dodajemy pokrojoną w . . .

Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze. Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście nal . . .

Parówki obrać z osłonek i ugotować. Pieczarki ugotować pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka i wraz z pieczarkami usmażyć na tłuszczu. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Parówki wyjąc . . .