Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Zdrowszy od puszkowego, domowy paprykarz szczeciński. Obecnie kupny paprykarz niczym nie przypomina tego sprzed lat, dlatego warto zrobić swój domowy paprykarz. Przepis jest bardzo prosty, . . .

Oskrobanego i wyprawionego karpia kroimy na dzwonka. Przyprawiamy przyprawą do ryb. W naczyniu ognioodpornym dusimy cebulę pokrojoną w talarki, grzyby moczymy wcześniej. Do lekko pod . . .

Kruche paszteciki z pieczarkami to pyszna potrawa wigilijna. Są idealne do czerwonego barszczu. Szybkie i proste w zrobieniu. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w . . .

Ubić 6 białek dodać 6 łyżek cukru i ubić na sztywno. Ubić 6 żółtek na puch i dodać do ubitych białek z cukrem i delikatnie mieszając łyżką połączyć na gładką masę, dodawać stopniowo maki w . . .

Jaja zmiksować z cukrem dodać mąkę, olej, proszek do pieczenia i sodę i wszystko zmiksować. Piec ok 40 min. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części.Spód nasączyć herbatą i posmarować bu . . .

Margarynę 250g, 4 łyżki kakao, 2 szklanki cukru, pół olejku rumowego lub arakowego i pół szklanki wody – zagotować w garnku, po czym odlać pół szklanki z przeznaczeniem na polewę, a . . .

Wyrabiamy wszystkie składniki, robimy wałek o średnicy 3-4 cm. zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. Kroimy talarki o gr. 1 cm robimy z nich kuleczki które delikatnie spła . . .

Parówki obieramy z foli i przekrajamy na 4 części nie do końca z obu stron. Cebule kroimy w średnią kostkę, a pieczarki w nieco grubszą. Całość smażymy osobno na patelni i wrzucamy do g . . .