Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2011-12-17 19:24
Ciasto wygląda przepysznie.
Tytul
Jaki wymiar foremki na to ciasto dać ?Ciasto wygląda przepysznie.
Dodano 2012-01-25 20:28
pychotka
polecam piernik jest pyszny,ja zrobilam w jednej wiekszej blaszce
Dodano 2012-12-06 14:03
gabi do przepisu
chce upiec na blaszce i przekroic na trzy czesci czy ta ilosc ciasta wystarczy i jak dlugo trzyma swiezosc
Dodano 2012-12-09 19:59
Justyś Justa
Ja też wczoraj zrobiłam czekają już w puszce na Święta Wyszły przepiękne z lukrem posypką i czekoladą
Dodano 2012-12-12 0:10
przechowywanie
Jak go przechowywac do Świąt? W lodówce można? Natalia
Dodano 2012-12-12 9:19
Tytul
można, najważniejsze to zabezpieczyć by mocno nie wysechł i nie było za dużo dostępu światła (dlatego pierniczki przechowuje się w puszce) można też zamknąć w innym pojemniku
Dodano 2012-12-16 21:51
nie jestem orłem w pieczeniu ciast więc pytam..:czy ta piana na koniec to ma byc dodana i wymieszana delikatnie z tym ciastem..?
Tytul
witamnie jestem orłem w pieczeniu ciast więc pytam..:czy ta piana na koniec to ma byc dodana i wymieszana delikatnie z tym ciastem..?
Dodano 2012-12-18 11:19
Temperatutra
Masę wstawić do nagrzanego czy nienagrzanego piekarnika?
Dodano 2012-12-22 18:02
Tytul
Kostka masła = 200 gram. Ze świecą teraz szukać kostek masła o gramaturze 250 gram. Poza tym te 50 gram będzie niewyczuwalne w smaku ani w konsystencji ciasta - pomijając już fakt że w sklepach mamy masła i produkty, które się tak tylko nazywają tak jak szynka za 15 zł/kg.
Dodano 2013-12-12 19:23
Tytul
czytałam inne przepisy na piernik,,i jednym ze składników było powidło,,czy do tego ciasta,,,gdyby tak dodac troszke powidła???