Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2011-10-17 21:48
Pycha
Ciasto jest bardzo smaczne, w ogóle przepisy pani Ewy są warte tego, by choć raz spróbować je zrobić. Gorąco pozdrawiam panią Wachowicz i życzę sukcesów.
Dodano 2011-10-24 11:59
smakowite
Ja nie piekłam,ale jadlam u siostry,napewno sama też zrobię
Dodano 2011-11-11 15:12
hmmmm.........
coś z tą temperaturą do pieczenia jest nie tak? spaliło mi się po 20 min, a piekarnik mam sprawdzony bo bardzo często piekę.
Dodano 2012-01-20 12:11
Pycha!
Zrobiłam to ciasto tydzień temu. Niestety zdążyłam zjeść tylko kawałek. Było pyczne i jak to bywa z dobrymi wypiekami w ciągu 2 dni już nie było nawet okruszka. Dzisiaj też mam zamiar upiec
Dodano 2012-04-14 20:43
Tytul
Ciasto wlasnie w trakcie robienia moj pierwszy raz , probowalam u przyjaciolki i jest przepyszne , polecam
Dodano 2013-01-04 13:42
pani Walewska
Ciasto niesamowicie smaczne,mimo że jest go kilka wersji to chyba właśnie ta jest najlepsza
Dodano 2013-08-31 15:23
Tytul
Piekłam to ciasto z dżemem porzeczkowym i płatkami migdałowymi. Także było pyszne. Polecam.
Dodano 2013-11-05 7:40
Tytul
bez termoobiegu sie upiecze przez 15 min w 18o stipniach a potem w 16o jest wspaniale i bardzo smakuje we wloszech bardzo dziekuje Pani Ewie
Dodano 2015-10-30 21:12
Temperatura za wysoka lub
Temperatura jest do dupy, beza sie przypala i orzechy robią się gorzkie. Ludzie podajcie wiarygodne temperatury a nie tylko po to zeby zaistnieć,
Dodano 2015-11-01 11:38
Pani Walewska
Nikt tu nie chce zaistnieć. Na wstępie masz napisane skąd pochodzi przepis. "Sprawdzony przepis na ciasto Pani Walewska z programu Ewa gotuje." Sprawdzam na innych stronach ciasto Pani Walewska i wszędzie jest 180 st C czas pieczenie 40-45 min ! Zmień piekarnik lub zacznij uczyć się od zrobienia gofrów.
Dodano 2022-12-02 23:12
Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!Dodaj komentarz