Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2012-10-13 21:58
zakalec
niestety ni jak nie wychodzi - zakalec - coś tu nie gra - Ewa wisisz mi 25 złotych
Dodano 2012-10-14 16:02
Manie również wyszedł zakalec w sumie wysoki ale w środku jak zakalec
Zakalec
Witaj!Manie również wyszedł zakalec w sumie wysoki ale w środku jak zakalec
Dodano 2012-10-15 8:36
Tytul
cos mi sie wydaje ze to ciasto ma akurat byc wilgotne w srodku i to wcale nie oznacza zakalca...
Dodano 2012-11-07 23:58
kiwi
a mi wyszedł pycha z tym że zmniejszyłam proporcje i dałam 2 szklanki mąki , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , 3 jaja , pół szklanki oleju , reszta bez zmian
Dodano 2012-12-15 14:44
Tytul
zakalec,gorzki i jak się piecze to śmierdzi,nie polecam,szkoda kasy
Dodano 2012-12-16 9:15
Tytul
Po co się uparliście na to ciasto ??? Większość negatywnych komentarzy a wy nadal uparcie chcecie je robić i szukacie sody , proszku itp. JEst tyle ciast do wyboru, że naprawde szkoda czasu i składników na coś co nie jest pewne.
Dodano 2013-07-30 13:22
Tytul
Szkoda go piec bo wychodzi zakalec.Jeszcze nigdy takiego zakalca nie upieklam...
Dodano 2013-11-16 11:57
SUPER CIASTO!!!
Ci wszyscy, którym wyszedł zakalec powinni spróbować jeszcze raz, bo gdzieś popełnili błąd. Ja upiekłam dokładnie wg przepisu pani Ewy i wyszło doskonale bez zakalca. Polecam też przepis na to ciasto, ale zamiast mąki trzeba dodać mielone migdały
Dodano 2013-12-05 20:50
Tytul
Olej z pestek winogron powinien być, a mandarynki twarde żeby była cienka skórka, Im mniejsza ilość białego pod skórką tym mniej goryczki. Ciasto wychodzi przepyszne
Dodano 2013-12-06 12:00
Tytul
zapomniałam wczoraj jeszcze dodać,że warto sobie zobaczyć odcinek 156 gdzie Pani Ewa robi ten mandarynkowiec. Łyczeczki z proszkiem do pieczenia mówi żeby były kopiaste, a ciasto piekła prawie godzinę czyli dłużej niż w przepisie ( mówi żeby zawsze sprawdzać patyczkiem czy jest upieczone (raz krócej potrzeba, raz dłużej). WTEDY NA PEWNO NIE BĘDZIE ZAKALCADodaj komentarz