Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 40 minut Porcji 3 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1/2 kg fasolki szparagowej
1 mniejszy kalafior
1 filet z kurczaka
3 cebule (duże)
1 cukinia / kabaczek
3 marchewki
łyżka masła naturalnego

Przyprawy: sól, pieprz, vegeta, cukier.

Sposób wykonania:

Proste i smaczne leczo z sezonowych warzyw. Umyte i pokrojone fasolkę i kalafior zalać małą ilością wody, dodać sól i zagotować (warzywa powinny być lekko twarde). Zlać wodę.
Na patelni rozpuścić łyżkę masła i zeszklić cebulę, następnie dodać startą na tarce na dużych oczkach marchew oraz kabaczek pokrojony w mniejsze kawałki. Poddusić na patelni.

Gdy warzywa zmiękną, wrzucić do garnka z fasolką i kalafiorem. Następnie umyć piersi, pokroić w małą kostkę i smażyć tak, aby mięso się przypiekło. Dodać do warzyw.

Wszystkie składniki poddusić na małym ogniu. Przyprawić do smaku. Można dodać przecieru pomidorowego.

To danie może być bez mięsa (dla wegetarian) i podawane na ciepło do mięs.
  • Currently 4.00/5

4.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]

Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |

Babka piaskowa
Polecam krótszy czas pieczenia. Ponadto za sucha i za słodka . Masa bardzo gęsta brakuje mleka lub śmietany ....
| 2022-11-11 10:50 |

cytrynówka jak u mojej bab
Szukałam tego przepisu wiele lat i wreszcie znalazła, Ciasto jest przepyszne, wilgotne i smakuje tak jak zapamiętałam z ...
| 2022-09-18 14:53 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2022-08-20 15:25 |