Strona wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na komputerze Użytkownika. Więcej szczegółów w Polityce prywatności
Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
454 sprawdzonych przepisów.






Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta

Czas 120 minut Porcji 25 Trudność średnie Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

Ciasto:
250g margaryny
6 jajek
1 szkl. cukru
1 op. cukru waniliowego
2,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżezki proszku do pieczenia
3/4 szklanki oleju
1 op. kisielu cytrynowego
1 op. kisielu wiśniowego
2 łyżeczki kakao
3/4 szklanki suchego maku.
Masa serowa:
150g margaryny
400g białego sera
3 jajka
3/4 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego (16g)
2 op. budyniu śmietankowego.
Polewa czekoladowa:
70g margaryny
3 łyżki cukru
3 łyżki wody.
Ponadto:
tłuszcz do wysmarowania formy
bułka tarta do obsypania blaszki.

Sposób wykonania:

Ciasto:
1.Margarynę,żółtka i cukier utrzeć.
2.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem oraz pianę ubitą z białek.
3.Wlać olej,dokładnie wymieszać.
4.Ciasto podzielić na 4 równe części.
5.Do jednej części dodać kisiel cytrynowy,do drugiej wiśniowy,do trzeciej kakao,do czwartej mak,wymieszać.
6.Ciasto wykładać do natłuszczonej,obsypanej bułką tartą blaszki o wymiarach 40x28cm pojedynzymi pasami.
7.Piec ok. 60minut w temp. 180C.
8.Gorące ciasto wyjąć z blaszki.
Masa serowa:
1. Ser zemleć.
2. Margarynę, ser , jajka oraz cukier zmiksować, nstępnie podsmażyć w rondlu do uzyskania jednolitej masy.
3. Zdjąć z ognia, wsypać budynie i ponownie zmiksować.
Polewa czekoladowa:
1. Składniki połączyć,gotować na wolnym ogniu do całkowitego rozpuszccczenia się cukru.
Kolorowe ciasta z masą sserową:
1.Ciasto przekroić wzdłuż na dwa płaty.
2.Lekko ostudzoną masę wyłożyć na dolny płat ciasta, przykryć drugim.
3. Wierzch udekorować polewą.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
Alutka086 | | kulinarne przepisy [0]






Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


nerwusek76
ciasto przepyszne...ale ja da dałam 1 kg jabłek...
| 2020-11-08 18:39 |

Baska
Ewo placki są super. Następnym razem zrobię więcej, bo każdy chciał dokładkę!...
| 2020-10-12 10:59 |

Aga
Robię każdego roku sałatkę z tego przepisu. Z cukinii nie próbowałam, masz rację też sprawdzę. Cukinii w tym roku urodza...
| 2020-09-10 22:08 |

Tytul
pychota - ja nie przepadam za sałatkami a ta naprawdę pasuje do wszystkiego :) i nic nie modyfikujcie - nie ma co zmniej...
| 2020-09-06 16:12 |

Milky Way
Milky Way jak 90% ciast jest słodkie. Nie lubisz słodkich ciast to upiecz sobie Babkę Wielkanocną.
Sprawdziliśmy ...
| 2020-04-21 9:31 |

Zrobiłam ciasto
Zrobiłam ciasto dokładnie tak jak w przepisie i wyszło słodkie za sprawą mleka w proszku + dosładzania go jeszcze wszyst...
| 2020-04-19 13:59 |

Proste ciasto
Ciasto proste do wykonania. Po prostu najpierw w jednym naczyniu zbieram wszystkie sypkie (poza cukrem), w drugim miesza...
| 2020-04-11 23:04 |

Tytul
Ja pod koniec wrzucam suszona chili ,po 15 min.wyciagam,idodaje ziola prowansalskie....
| 2020-02-27 13:00 |