Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2012-12-21 15:32
Tytul
przepis jest nie precyzyjny: co z jajkami czy ucierać zółtka razem z białkami a jeżeli nie to co z białkami ubić je i wymieszać na końcu czy w ogóle nie dodawać -ja mam problem i będę musiała czas tracić im szukać nastepnych przepisów żeby wyjaśnić jak upiec żeby ciasto wyszło jak nalezy
Dodano 2012-12-21 18:05
Tytul
wszystko jest tu zrozumiałe trzeba tylko czytać ze zrozumieniem "masło ucieramy z cukrami, dodajemy jajka" - gdzie tu jest napisane, ze dodajemy same żółtka?
Dodano 2012-12-30 21:08
Tytul
Obojętne czy piekarnik będzie nagrzany czy dopiero włączony.
Dodano 2013-02-09 21:14
keks
ciasto pieczemy w 180 stopniach C.
Dodano 2013-08-27 16:40
Tytul
Zrobiłam i wyszedł całkiem fajny, tylko szkoda że rodzynki opadają na dno, niestety piekłam 1 h i trochę przypaliłam
Dodano 2013-09-21 15:23
Tytul
Pyszny,ja łączę wszystko razem i wychodzi bardzo fajny dosłownie pychota.
Dodano 2013-12-23 20:23
Tytul
no a ze skórką od cytryny co robimy? jakiś ten przepis ma więcej składników niż się ma dodać...
Dodano 2017-04-01 17:36
cwibak
Zanim dodamy bakalie do ciasta, oprószmy je mąką, wówczas nie opadną na spód podczas pieczenia
Dodano 2017-04-02 19:43
Keks
Może masz rację z tym obsypaniem bakalii mąką. U mnie tak jak na zdjęciu bakalie opadają na dno ciasta. Następnym razem oprószę je mąką.Dodaj komentarz