Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przystawki przekąski

Czas 35 minut Porcji 6 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

6 jajek
3 łyżki masła
3 łyżeczki drobno posiekanego szczypiorku
3 łyżki bułki tartej
sól, pieprz

Sposób wykonania:

Pyszne jajka faszerowane i smażone w skorupkach, idealna propozycja na wielkanocne śniadanie.
W jajku robimy dziurkę (nakłuwamy) aby skorupka nie pękła w trakcie gotowania, następnie gotujemy je na twardo. Po ugotowaniu studzimy i osuszamy. Ostrym nożem każde jajko przecinamy na pół uważając aby nacięcie było równe. Ze skorupki wyjmujemy jajko, uważając by jej nie uszkodzić. Wyjęte jajko siekamy, łączymy ze szczypiorkiem i 2 łyżkami masła, następnie farszem napełniamy skorupki. Jajka od strony farszu obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym maśle. Podajemy na ciepło.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
pycha | | kulinarne przepisy [4]



Przepisów
Od
Dodano 2011-10-13 17:07

Tytul

są pyszne chociaż lekko pracochłonne moja propozycja dodajcie pieczarek podduszonych na maśle pycha!!! z potraw wielkanocnych ta właśnie znika w mgnieniu oka do końca ważne jajka najlepsze są ciepłe, choć w formie zimnej też są bardzo dobre



Przepisów
Od
Dodano 2012-07-31 10:37

Tytul

zamiast szczyoirku można dodać posiekanej zielonej pietruszeczki. jest pycha.



Przepisów
Od
Dodano 2012-11-26 8:21

pyszne

robię tę przekąskę od kilkudziesięciu lat i za każdym razem wszystkim smakuje,można do farszu dodawać trochę majonezu



Przepisów
Od
Dodano 2012-12-12 4:05

Tytul

Zamiast szczypiorku dodaje spora ilosc koperku swiezego, troche startego zoltego sera oraz starte na tartce podsmazone pieczerki. Do bulki tartej rowniez dodaje troche startego sera. Maja wielkie powodzenie.


kulinarne przepisy Dodaj komentarz
Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Ciasto pycha,wilgotne,zawsze wychodzi.
...
| 2023-03-24 10:38 |

😋
Napiszę tylko tyle: pycha :)
...
| 2023-02-16 21:49 |

Danka
Czy te 5 łyżek oliwy to olej czy oliwa z oliwek ?...
| 2023-02-07 13:00 |

Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |