Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg filetów rybnych np dorsza
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki octu
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego zmielonego
kilka ziarenek ziela angielskiego
2- 3 niewielkie liście laurowe
6 średnich cebul białych
przecier lub koncentrat pomidorowy - do smaku
ciasto naleśnikowe - dowolne, według uznania

Sposób wykonania:

Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze.
Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście naleśnikowym.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Bardzo zdrowym oleju z rzepaku, potrzebnym dla naszego organizmu. Zawiera bowiem niezbędne kwasy Omega 3.
Studzimy.
Przygotowujemy zalewę.
Najpierw obieramy cebulę, kroimy w większą kostkę.

Do rondla wlewamy olej, wodę, wsypujemy cebulkę pokrojoną. Wsypujemy zioła. Dusimy na małym ogniu do zmięknięcia cebulki. Wówczas stopniowo wlewamy koncentrat pomidorowy lub przecier- do smaku. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Wlewamy ocet, najlepiej także stopniowo, aby nie przekwasić. Chwileczkę lekko podgrzewamy razem. Aby wytworzył się gęstszy sos.

Gdy sos i ryby ostygną, przekładamy je warstwami do szklanego słoja. Na wierzchu powinien być pomidorowy sos.
Zakręcamy słój, schładzamy.
Tak przygotowane ryby możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni.
To smaczne, aromatyczne, syte danie u?miech
Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]

Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Pyszny,szybki do zrobienia. Piekę co roku od wielu lat👍...
| 2022-12-15 21:54 |

Tytul
Интересная тема!
Вl...
| 2022-12-14 17:32 |

Tytul
pierogi robie 24.12-mrozone sa ble!...
| 2022-12-09 19:24 |

Tytul
Należy piec w 180oC przy opcji góra-dół. jesli ktoś piecze w tej temperaturze przy termoobiegu na 100% przypali!...
| 2022-12-02 23:12 |

Mega ciasto na pierogi
Od kilku lat robię pierogi i uszka według tego przepisu bo to ten najjjjj lepszy przepis jaki próbowałam. Skład :przesia...
| 2022-11-28 18:43 |

Babka piaskowa
Polecam krótszy czas pieczenia. Ponadto za sucha i za słodka . Masa bardzo gęsta brakuje mleka lub śmietany ....
| 2022-11-11 10:50 |

cytrynówka jak u mojej bab
Szukałam tego przepisu wiele lat i wreszcie znalazła, Ciasto jest przepyszne, wilgotne i smakuje tak jak zapamiętałam z ...
| 2022-09-18 14:53 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2022-08-20 15:25 |