Nieoficjalna strona z Przepisami kulinarnymi programu Ewa Gotuje.
Oficjalna strona ewawachowicz.pl
455 sprawdzonych przepisów.





Strona główna >> Dania główne >> Przepisy internautów

Czas 45 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 50 zł Strona zoptymalizowana do drukowania przepisu kulinarnego

Składniki:

1 kg filetów rybnych np dorsza
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki octu
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu czarnego zmielonego
kilka ziarenek ziela angielskiego
2- 3 niewielkie liście laurowe
6 średnich cebul białych
przecier lub koncentrat pomidorowy - do smaku
ciasto naleśnikowe - dowolne, według uznania

Sposób wykonania:

Przygotowujemy swoje ulubione ciasto naleśnikowe, ale nieco gęstsze.
Filety kroimy na niewielkie kawałki. Lekko solimy, obsypujemy pieprzem. Moczymy we wcześniej przygotowanym cieście naleśnikowym.
Smażymy z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Bardzo zdrowym oleju z rzepaku, potrzebnym dla naszego organizmu. Zawiera bowiem niezbędne kwasy Omega 3.
Studzimy.
Przygotowujemy zalewę.
Najpierw obieramy cebulę, kroimy w większą kostkę.

Do rondla wlewamy olej, wodę, wsypujemy cebulkę pokrojoną. Wsypujemy zioła. Dusimy na małym ogniu do zmięknięcia cebulki. Wówczas stopniowo wlewamy koncentrat pomidorowy lub przecier- do smaku. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Wlewamy ocet, najlepiej także stopniowo, aby nie przekwasić. Chwileczkę lekko podgrzewamy razem. Aby wytworzył się gęstszy sos.

Gdy sos i ryby ostygną, przekładamy je warstwami do szklanego słoja. Na wierzchu powinien być pomidorowy sos.
Zakręcamy słój, schładzamy.
Tak przygotowane ryby możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni.
To smaczne, aromatyczne, syte danie u?miech
Smacznego u?miech
  • Currently 5.00/5

5.0/5 (1 głos ) Zaloguj się by zagłosować

Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | | kulinarne przepisy [0]

Ewa Wachowicz wkłada w program Ewa Gotuje wiele serca, potrawy są niezwykle apetyczne, pięknie udekorowane i podane na wspaniale nakrytym stole.
Program można obejrzeć w telewizji Polsat, Polsat2, ATM ROZRYWKA.

Odcinki Ewa gotuje w TV:

Nowe odcinki Polsat sobota o godz. 10.10
Starsze odcinki na Polsat2:
- sobota godz. 13:00 ATM Rozrywka
- sobota godz. 19:30 Polsat2

- niedziela godz. 13:00 ATM Rozrywka
- niedziela godz. 19:30 Polsat2

- poniedziałek 13:20 i 13:50 ATM Rozrywka
- wt.- pt. 13:30 i 14:00 ATM Rozrywka

Nasza witryna - nieoficjalny Fanclub programu "Ewa gotuje" przytacza najlepsze - z niezwykłych przepisów Ewy Wachowicz oraz przepisy internautów.
FB20 790 osoby lubia to

Komentarze


Tytul
Babcia piekła to ciasto na wszystkie imprezy rodzinne. Przepis zaginął na wiele lat. Wreszcie go pdnalazłam. Ciasto smak...
| 2024-03-24 16:51 |

Tytul
Witam faktycznie chyba pomyłka w druku tej maki jest zbyt dużo żeby wyrobić
...
| 2024-03-23 10:28 |

Ola
Pyszna sałatka. Robię ją dwa razy w tygodniu. Żeby być fit używam lekkiego majonezu winiary
Pozdrawiam
Ola...
| 2023-12-30 21:24 |

Tytul
Tresc komentarza...
| 2023-07-18 19:22 |

Tytul
Ciasto idealne żeby spalić mikser 😏 zobaczę jak się upiecze......
| 2023-07-02 11:54 |

Tytul
cialis from usa pharmacy Definitive diagnosis depends on demonstrating the characteristic histopathology and culture fro...
| 2023-06-13 6:49 |

Tytul
Ciasto pycha,wilgotne,zawsze wychodzi.
...
| 2023-03-24 10:38 |

😋
Napiszę tylko tyle: pycha :)
...
| 2023-02-16 21:49 |