Strona główna >> Dania główne
Żeberka myjemy i osuszamy, posypujemy papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodajemy posiekany czosnek, wkładamy na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy zalewamy colą, dod . . .
Przepis na krupnik Ewy Wachowicz. Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy, zalewamy 2 litrami wody i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól - gotujemy do momentu aż mięso będzie . . .
Piersi myjemy i osuszamy,kroimy w plastry około 1cm, rozbijamy, nacieramy rozgniecionym czosnkiem, posypujemy solą i pieprzem. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami, po . . .
Brokuł i jajka gotujemy, fetę kroimy w kostkę. Jogurt i majonez mieszamy dodajemy czosnek. Na dnie naczynia układamy brokuł a na to pokrojone jajka i fetę, polewamy sosem i dekorujemy słon . . .
Prosty przepis na makowiec zawijany z tradycyjnego ciasta drożdżowego. Makowiec jest łatwy i szybki do zrobienia. Polany lukrem i posypany makiem, pięknie wygląda na wigilijnym stole. Z po . . .
Do miski wbijamy jajka które miksujemy z cukrem, następnei dodajemy mąkę połączoną z sodą i kefir - najlepiej stopniowo i na zmioany aby nie porobiły sie grudki. Miksujemy do momentu az zr . . .
Ogórki, pieczarki i paprykę posiekać bardzo drobno i włożyć na sito na minimum jedną godzinę, aby ściekł nadmiar wody. Śledzie namoczyć dwukrotnie w mleku, odsączyć i pokroić na drobną ko . . .
Pyszne jajka faszerowane i smażone w skorupkach, idealna propozycja na wielkanocne śniadanie. W jajku robimy dziurkę (nakłuwamy) aby skorupka nie pękła w trakcie gotowania, następnie gotu . . .