Strona główna >> Dania główne

Gołąbki z programu Ewa gotuje. Kapustę gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu aż liście zmiękną. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę. Cebulkę podsmażamy n . . .

Sprawdzony przepis na Pierogi z kapustą i grzybami babci Halinki. Kapustę zalać wodą - gdy zacznie się gotować, odlać wodę z kapusty następnie znowu zalewamy do pełna - gotujemy ponownie o . . .

ŚLEDZIE WYMOCZYĆ OK.2 GODZIN. SKŁADNIKI NA ZALEWĘ GOTOWAĆ NA WOLNYM OGNIU 10-15 MINUT. CEBULE POKROIĆ W CIENKIE PÓŁKRAŻKI I WRZUCIĆ NA GOTUJĄCA WODĘ I PRZEZ MINUTE NA WOLNYM OGNIU GOTOW . . .

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, następnie wrzucamy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i oliwę - mieszamy delik . . .

Przygotowujemy biszkopt: Mąkę przesiewamy do naczynia, dodajemy proszek do pieczenia. Wlewamy żółtka oddzielając od białek, dosypujemy szczyptę soli. Białka ubijamy trzepaczką lub mikserem . . .

Wspaniała zupa serowa z drobiowymi pulpetami z programu Ewa Gotuje. Przygotowanie tej zupy zaczynamy od zrobienia pulpetów drobiowych. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na mas . . .

Liczy wrzucamy wraz z sokiem do miski, dodajemy banany pokrojone w plastry, wyciskamy sok z cytryny, dodajemy pozostałe owoce pokrojone w kostkę, przy czym z mango wyjmujemy pestkę. Całość . . .

Przepis na krupnik Ewy Wachowicz. Żeberka dzielimy na mniejsze części, myjemy, zalewamy 2 litrami wody i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, sól - gotujemy do momentu aż mięso będzie . . .