Strona główna >> Dania główne
Przygotowanie tej wspaniałej zupy na Wigilię jaką jest barszcz czerwony z uszkami zaczynamy 2 tygodnie wcześniej. Ponieważ musimy uzyskać zakwas niezbędny do przyrządzenia tej wigilijnej z . . .
Bardzo smaczne i proste pod względem składników danie - gołąbki z farszem ziemniaczanym. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na masełku. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, do . . .
Domowa mieszanka przypraw to wspaniałe połączenie smaku i aromatu wybranych warzyw suszonych i przypryw. To swojego rodzaju Vegeta ale zdrowa, bez konserwantów i barwników - tylko na bazie . . .
Kurczaka dzielimy na części, myjemy, osuszamy i przyprawiamy solą i pieprzem, masło rozgrzewamy na patelni. Kawałki kurczaka rumienimy z każdej strony na maśle, po czym zalewamy wodą i prz . . .
Gołąbki bez zawijania. Ryż ugotować na sypko, kapustę drobno poszatkować, cebulę pokroić w drobniutką kostkę, wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, dodać przyprawy, a następnie f . . .
Przygotowujemy biszkopt: Mąkę przesiewamy do naczynia, dodajemy proszek do pieczenia. Wlewamy żółtka oddzielając od białek, dosypujemy szczyptę soli. Białka ubijamy trzepaczką lub mikserem . . .
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia tak, aby papier był na całej wysokości tortownicy. Galaretkę czerwoną zalewamy 1 szkl. wrzącej wody i mieszamy. Gdy ostygnie dodajemy serek wani . . .
Spód blachy 40/20 cm wyłożyć krakersami solą do góry. Z litra mleka odlać szklankę. pozostałe mleko zagotować z cukrem i masłem. w osobnym rondelku zmiksować mąkę, budyń i żółtka wraz z od . . .