Strona główna >> Dania główne

Pier¶ zmielon± ułożyć na kawałku folii spożywczej ponieważ mięso będzie wtedy idealnie się zwijać w tzw rulonik,grubo¶ci ok. 0,5cm. Wzdłuż mięsa położyć plasterki sera topionego goudy i dr . . .

Każd± połówkę piersi przecinamy wzdłuż, oprószamy sol± i pieprzem. Farsz: do bulionu dodajemy masło, gdy się rozpu¶ci dodajemy jabłko (pokrojone w kostkę) oraz rodzynki, gotujemy. Żółtk . . .

Mięso myjemy i osuszamy, nacieramy sol± oraz pieprzem i kolendr±, odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Kapustę odciskam . . .

Przepis na bigos Ewy Wachowicz z programu Ewa gotuje. 1. Posiekać kapustę kwaszon±. 2. Dodać do garnka wraz z li¶ciem laurowym i zielem angielskim. 3. Golonkę zagotować i zalać wod± z g . . .

Składniki marynaty wrzucamy do miski i mieszamy, kurczaka kroimy w paski, dodajemy do marynaty i mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W wysoki . . .

Ciasto nale¶nikowe: Wlać litr mleka do głębokiej miski, dodać 3 jaja - wymieszać. Następnie wsypuj±c powoli (po małej ilo¶ci) m±kę(do momentu zagęszczenia), delikatnie i powoli miksujemy d . . .

Przesiać m±kę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Margarynę wymiksować z żółtkami (białka zostawiamy) i cukrem dodać do m±ki i wyrobić ciasto. Podzielić ciasto na 3 czę¶ci- do je . . .

Fetę kroimy w kostkę, dodajemy mozzarellę w kulkach. Następnie dodajemy oliwki, pomidory pokrojone w kostkę, czosnek bez zalewy, pieczarki pokrojone, cało¶ć posypujemy uprażonymi migdałami . . .