Strona główna >> Dania główne
Pyszna ryba po grecku w wersji wegetariańskiej. Zamiast ryby wykorzystujemy kotlety sojowe. Niepowtarzalnego smaku i zapachu ryb uzyskujemy dzięki przyprawom i glonom. Użyte w potrawie glo . . .
Korzenne, pachnące grzanym winem pierniczki. Na początek należy zagrzać miód z cukrem i łyżką masła. Wystudzić. Następnie na stolnicy mieszamy wystudzony miód z resztą składników. Konieczn . . .
Najpierw należy obrać warzywa, umyć i pokroić w kawałeczki. Do garnka z wodą dodać warzywa, osolić i gotować około 10 minut. Łososia pokroić na kawałki i włożyć do wywaru na 15 minut, ni . . .
Ryba po grecku z dynią to maślana, rozpływająca się w ustach konsystencja farszu. Dynia nadaje potrawie nutę słodkości. Idealna propozycja na potrawę wigilijną w odmiennej formie. Filet . . .
Nieziemsko smaczna gruzińska sałatka z suszonych śliwek, orzechów i pieczonych buraków. Myjemy buraki i pieczemy w piekarniku /w naczyniu żaroodpornym lub owinięte w folię aluminiową/ do c . . .
Do robota kuchennego wkładamy 5kostek lodu i dobrze miksujemy następnie wkładamy 6łyżek lodów waniliowych i znów dobrze zmiksować. Później wlewamy mleko pół szklanki może być cała szklank . . .
Pyszna i bardzo szybka w przyrządzeniu surówka z selera i jabłka. Doskonale nadaje się do każdego obiadu. Jabłko i selera obieramy, dodatkowo z jabłka usuwamy gniazda nasienne. Na tarce . . .
Owoce zalewamy zimną wodą, dodajemy goździki i cynamon, odstawiamy na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin. Po upływie tego czasu całość gotujemy przez godzinę, następnie dodajemy c . . .