Strona główna >> Dania główne
Filet z łososia kroimy na porcje, każdą oprószamy solą i pieprzem oraz spryskujemy sokiem z cytryny, zamykamy w naczyniu i wstawiamy na noc do lodówki, grillujemy. . . .
1) Pierwszą galaretke np czerwoną rozpuść w 1.5 szklance gorącej wody. Ostudź i połącz z pierwszym serkiem homogenizownym. Dobrze wymieszaj. Wlej do tortownicy włóż do lodówki do stęzenia . . .
Sałatka śledziowa z buraczkami efektownie wygląda na świątecznym stole. Jest pyszna i łatwa w przygotowaniu. Umyte buraki i ziemniaki gotujemy w mundurkach w oddzielnych garnkach. Po ostu . . .
Zagotować wodę, wrzucić kostki rosołowe oraz włoszczyznę ( marchew i pietruszkę gotować w całości). Ugotowane warzywa wyjąć, a marchew i pietruszkę zostawić i ostudzić (pokroić w kostkę). . . .
1.Margarynę ubijamy z cukrem za pomocą miksera, następnie dodajemy mąkę, jaja, proszek do pieczenia i kakao. Czekoladę kroimy grubo i dodajemy do ciasta. Do masy wsypujemy orzchy, które we . . .
Wątróbkę pokroić, obtoczyć w mące delikatnie i obsmażać na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i smażyć do miękkości, polać ostrożnie winem i na małym ogniu smażyć dalej aż wino wyparuje, wt . . .
Makrelę obieramy z ości, bardzo dokładnie oddzielamy od skóry. Następnie rozgniatamy dokładnie widelcem. Ogórki, cebulę i jajka kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystkie składniki miesza . . .
Marchewkowa słodkość czyli popularne ciasto marchewkowe. Surową marchewkę myjemy - najlepiej, kiedy jest słodka i soczysta, wtedy ciasto jest bardziej aromatyczne. Ścieramy ją na tarce o d . . .