Strona główna >> Dania główne
Dorsza kroimy w kawałki i moczymy w jajku rozbitym z delicatem i curry i obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Robimy zalewę; olej,keczup,koncentrat,cukier,ocet,ziele angielskie,li . . .
Masło porządnie utrzeć z cukrem dodając po 1 żółtku. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i dosypywać po trochu utartej masy. Cytrynę dobrze wyparzona w gorącej wodzie utrzeć w całości . . .
Szynka domowa z buraczanym carpaccio Ewy Wachowicz. Szynkę oprószamy solą. Mięso nacieramy czosnkiem. Musztardą smarujemy z obu stron. Tak przygotowaną szynkę marynujemy przez minimum 3 dn . . .
Środek papryki wybrać a paprykę obgotować 5-8 min w wodzie. Cebulę krójmy w kostkę i smażymy z mięsem mielonym na patelni na małej ilości oliwy. Dodać pokrojone pomidory w kostkę. Dusić po . . .
Przepis na karpia smażonego pochodzi z 1 odcinka programu Ewa Gotuje. Warto sobie przypomnieć ten przepis ponieważ karp to ryba która zgodnie z tradycją gości na naszym wigilijnym stole. . . .
Sok wlać do garnka . Na patelni rozgrzać olej i przysmażyć cebule pokrojoną w drobną kostkę dodać mięso mielone i razem smażyć kilka minut, na koniec smażenia dodać zioła prowansalskie i j . . .
Wyrabiamy ciasto ręcznie, wsypujemy do miski mąkę, margarynę piwo i szczyptę soli wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto idzie do lodówki, na kilka godzin od 2 do 12, w zależności ile mamy cza . . .
wykonanie: Margarynę, jajko , cukier rozkręcam mikserem do tego dodaję stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do piecz. i sodą , mleko a na koniec kakao i zapach .piec w 170'C - ok. 60min/ . . .