Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2012-08-26 9:10
Tytul
Bardzo dobre ciasto i łatwe do przygotowania polecam pozdrawiam serdecznie
Dodano 2012-09-18 11:51
ma na wierzchu chrupiaca skorupke
i lekki posmak miodu.
Lyzke miodu mieszam z lyzka goracej
wody i lukruje po wierzchu.
uzadlenie
zabraklo pszczoly,niemieckie ciastoma na wierzchu chrupiaca skorupke
i lekki posmak miodu.
Lyzke miodu mieszam z lyzka goracej
wody i lukruje po wierzchu.
Dodano 2013-01-18 17:03
te przepisy wc ale n ie są
a skąd mam wiedzieć ile dodać cukru i migdałów jeżeli nie jest to napisane! Co mam dodawać na oko?!
Dodano 2013-01-18 17:14
skruszona
Muszę przeprosić. Nie zauważylam, że ilość cukru byla na samej górze listy składników. Zmyliło mnie to jaki rodzaj cukru trzeba użyć. Jeszcze raz przepraszam.Ciasto wyszło przepyszne Uzdolniona genialny pomysł z dodaniem miodu na wierzch ciasta:]
Dodano 2013-01-21 13:13
ciasto Soni Polakowski
[2012-12-19 18:34:57] polakowski andrzej: przepis na ciasto z prazonym slonecznikiem upiec ciemny biszkopt z 8 jajek przeciac na pol , pol kostki masla pol szklanki cukru ,jedna lyzka mleka to wszystko zagotowac na malym ogniu. dodac oluskany slonecznik 200 g wymieszac i zdjac z ognia. ten slonecznik wylozyc na blaszce z papierem do pieczenia piec w temp. 180 stopni okolo 20 minut nie spalic...potem jak ten slonecznik sie ostudzi trzeba go pokruszyc . mleko skondensowane slodzone w puszce ok 250g gotowac ok. 3 godziny. jedna czesc biszkoptu posmarowac cienko dzemem pol litra smietany ubic polozyc na marmolade i przykryc drugim biszkoptem. ugotowane mleko skondensowane ipol kostki masla zmiksowac polozyc na gore i posypac pokruszonym slonecznikiem .......... smacznego!!!!!!!!!!
Dodano 2013-04-22 20:29
do uzadlenie
masz rację zabrakło pszczoły-czyli miodu polanego po płatkach migdała wcześniej podpieczonych na patelni aby uzyskac chrupkość kolor ismakDodaj komentarz