Strona główna >> Ciasta >> Przepisy na ciasta
Dodano 2012-03-18 12:29
To ciasto jest nieziemskie
Uwielbaim korzystać z przepisów Pani Ewy Wachowicz.
Dodano 2012-04-03 9:21
To chyba nie przepis autor
A czy to ciasto nie pochodzi z przepisów s. Anastazji Pustelnik? Modyfikacje a± naprawdę bardzo bardzo nieznaczne. Za¶ ciasto doskonałe
Dodano 2012-07-15 12:43
Tytul
Siostra Anastazja jak nic... rezszte pozostawie bez komentarza
Dodano 2012-08-23 9:37
jedynie co, jesli to ma byc prawdziwy snikers to dodaje na wierzch solone orzeszki ziemne - wtedy to naprawde jest snikers a połaczenie słonego i słodkiego daje ¶wietny efekt 
¶wietne ciasto
naprawde ¶wietne ciasto!! cała moja Rodzina się nim zajada

Dodano 2012-09-07 11:04
Tytul
Ciasto bezowe pieczemy 40 minut w temperaturze 180 sopni??? Chyba pomyłka, Po 15 minutach jest już czarne
Dodano 2013-05-13 13:00
Bez proszku
Upiekłam je w sobotę, tylko pominęłam całkiem proszek do pieczenia- na dobrze ubitych jajkach wyrasta super i biszkopt i beza, rewelacyjne w smaku, wszyscy się zachwycali
Dodano 2015-01-02 22:14
Gor±co polecam. Smakowało wszystkim- mnie też. Wczoraj zrobione a dzi¶ już nie ma
agnes
Dużo pracy przy przygotowaniach. Pierwszy raz zrobiłam i na pewno nie ostatni. Czas przygotowania zajęło mi dłużej niż 60 min. ale za kolejnym razem na pewno pójdzie mi szybciej. Wyszło pysznie mimo że nie dodałam kakao na końcu w masie budyniowek ;/Gor±co polecam. Smakowało wszystkim- mnie też. Wczoraj zrobione a dzi¶ już nie ma

Dodano 2015-12-24 9:15
Extra ale...
Witam. Ciasto to piękne tylko na ¶więta z powodu czasochłonno¶ci. Jest rewelacyjne aczkolwiek robię je troszkę inaczej. Po pierwsze do biszkoptu, masy budyniowej i beżowej dodaje mniej cukru. Sposób przyrz±dzenia masy budyniowej w przepisie jest błędny gdyż powstaj± grudy. Wystarczy zagotować mleko z cukrem w 3/4 porcji mleka i na końcu dodać resztę z makami i żółtkami. Polecam rowniez placek po zrobieniu odstawić do lodówki na przynajmniej 24h. I jeszcze jedno ja osobi¶cie nie dodaje kakao do budyniu i mniej do biszkoptu ale to jest tylko kwestia kolorystyki. Smacznego